Poseta RPK Donjoj Bavarskoj

Delegacija Regionalne privredne komore Subotice koju je predvodio predsednik Slobodan Vojinović posetila je u organizaciji Predsatvništva Privredne komore Srbije u Frankfurtu 15. i 16. aprila ove godine Industrijsko-trgovinsku komoru za Donju Bavarsku u Pasau. U sastavu delegacije nalazili su se i predsatvnici preduzeća iz Subotice – "Interšped" i "Tehnoserv".

Osim razmene informacija o tekućoj privrednoj situaciju u dva regina, razgovarano je o mogućim pravcima dalje saradnje, posebno na povezivanju preduzeća iz dva regiona koje osim sličnosti u privrednim granama spaja i uspešno privređivanje preduzeća iz Donje Bavarske "Loher" u Subotici.

Na sastanku je konstatovano da geografska udaljenost Subotice od Donje Bavarske kao i blizina susednim zemljama predstavlja posebnu povoljnost za preduzeća Donje Bavarske, koja žele da proizvode ili sarađuju sa preduzećima iz regiona RPK Subotice.

Prisutna preduzeća iz Srbije vodila su konkretne razgovore o plasmanu i uslovima isporuke svojih proizvoda na nemačko tržite. Postiguniti su prvi dogovori i otvoren put za plasman naših proizvoda i usluga.

Izvor: E kapijaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

76 + = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: