Poseti hrvatsko Podunavlje i Osijek u decembru

Tokom cele godine u našem ‘gradu na Dravi’, kako volimo da mu tepamo, očekuje vas veliki broj festivala i manifestacija zbog kojih zaista vredi ‘potegnuti preko granice’.

Do Osijeka će vam trebati oko dva sata automobilo, na primer iz Subotice, iz Beograda put traje možda pola sata više, a postoji mogućnost putovanja vozom uz česte polaske iz Pečuja ili direktnim autobusom iz Novog Sada.

Svoje putovanje u Osijek sa zapada ili severa možete dodatno ‘začiniti’ usputnim zaustavljanjem kod jedne od poznatih baranjskih vinarija ili obilaskom netaknute prirode u najvećem močvarnom području u Evropi – Parku prirode Kopački rit. Dolaskom sa istoka vredi istražiti srednjovekovnu tvrđavu Erdut, ili neposredno nakon prelaska granice sa Srbijom, veličanstveni utvrđeni  grad Ilok ili barokni biser  – Vukovar na Dunavu.

A tu je i bogata gastronomija jer je ovaj predeo Hrvatske poznat po hedonizmu, uživanju u dobroj kuhinji i još boljoj zlatnoj kapljici vina iz okruženja, te vina i piva u samom Osijeku! Zato popularni gastronomski i zabavni festival i nosi baš taj epitet – HeadOnEast!

Ali, krenimo od početka i pogledajmo koje festivale u Osijeku obavezno morate da posetite…

ZIMA

Advent u Osijeku – predbožićna čarolija u gradu uvek počinje na Dan grada 2. decembra. Tokom celog meseca moći ćete da uživate u božićnim sajmovima, koncertima i izložbama a posebno je zabavan „Božićni  tramvaj“ u kojem decu  za vreme vožnje Deda Mraz daruje veselim predstavama i poklonima. Za vreme praznika grad deluje romantično, a zanatske kućice sa pečenim kobasicama, kuvanim vinom i punčom jednostavno vas pozivaju da ih posetite. Ostanite i koji dan duže pa na Silvestrovo zaplešite iz Stare u Novu godinu uz zabavne koncerte, valcer i vatromet!

TURISTIČKE INFORMACIJE: Web: www.tzosijek.hr, E-mail: tzosijek@tzosijek.hr , Tel: +385 (0)31 203 755; +385 (0)31 210 120; Facebook: Visit Osijek; Youtube: TZ Osijek; Instagram: visitosijek

 

 

Autor fotografija: Ivica Benić, OsijekKOMENTARI

  1. Dajana kaže:

    Prekrasno, jedva čekam advent u Osijeku, dolazimo sigurno!

OSTAVITE KOMENTAR