Poslastičarnica „Virag“ u Segedinu ponovo otvara u junu

Za mesec dana će ponovo otvoriti poslastičarnica „Nađ Virag“ (Nagy Virág) u Segedinu. Poslastičarnice „Kiš Virag“ i „Nađ Virag” su zatvorili pre nekoliko godina, zbog velikih dugovanja od više od pola milijardi forinti, što je vlasnik nagomilao.

Po rukovodiocu i majstor poslastičaru, Laslo Đurišu u poslastičarnici će vladati atmosfera 1922. godine, ali će biti nekoliko promena oko ponuda poslastica. Po planovima poslastičarnica „Virag” će se otvoriti u junu. U objektu su obnovili stare, originalne freske i doterali su zidne dekoracije. Popravili su originalni nameštaj, stolove, fotelje i kauče, jer se trude da formiraju poslastičarnicu koja čuva karakteristike iz 1922. godine.

virag cukrazda szeged

RTV PannonKOMENTARI

 1. ivan kaže:

  Meni je nekad bila rutina u Segedinu da prvo idem na pecene kobasice na pijaci a zatim u Virag na somloi galuske. Sigurno cu posetiti ovaj novi stari Virag kada se otvori

 2. Revizor protiv EU kaže:

  Kako to da su je ponovo uredili baš kao 1922., a da nisu uneli „pečat svog vremena“, kako naši pametni „zaštitari“ tvrde da mora da se unosi na primer u zaštićeno gradsko jezgro, i da je restauriranje nečeg starog onako kako je nekada izgledalo istorijski FALSIFIKAT (pitajte g.Gezu Vaša!) Po njihovom „genijalnom“ tumačenju, grad, pa tako i lokali, ne mogu da se ne menjaju u skladu sa duhom novog vremena, pa smo od „genija“ koji se zove prof.dr Radivoje Dinulović, arhitekta vajni, dobili „sjajan projekat“ – betonsku kocku Pozorišta koja je kao čir da ne kažem na čemu nakalemljena na obnovljeni stari deo zgrade. Sada je to jedan ružan monstrum, zbog kojeg će nas, kako god ga iskitili, proklinjati neke buduće generacije, kao što smo mi proklinjali one koji su izgradili „socijalno“ i ukinuli tramvaj! A „genije“ Dinulović je za to sranje koje je napravio dobio dobre pare. Ne znam šta misle u Segedinu, kako to da „Virag“ nije modernizovan eventualno samo sa „aplikacijama“ koje bi podsećale na 20-te godine 20.veka, što je najveći intelektualni i profesionalni domet naših „zaštitara“, za koje je sve za rušenje, pogotovo ako je dotrajalo i načeto zubom vremena. Divnu zgradu bioskopa „Zvezda“ koja je bila izgledom očuvana originalu više nego što smo mislili i imala elemente vizantijskog stila arhitekture, dali su tipu koji je od nje napravio seoski dućan od aluminijuma i stakla! Geza i kompanija ocenili su da nije vredna čuvanja! Eh, da je Mađarima ova ekipa, malo sutra što bi oni ovakvom rekonstrukcijom „Viraga“ pravili „istorijski falsifikat“, nego bi se to lepo rušilo, pa onda udri savremeno – staklo i beton kao „pečat svog vremena“.

 3. stormwatch kaže:

  ROKOKOKOKOKO TORTA!

  ROKOKO TORTA!!!!!!!!!! SCHOMLOI GALUSKA JE DOOOOOBRAAAAAAAAA ALI ROKOKO TORTAA….MMMMMmmmmmMmM…ali kakav su kvalitet Virag i obliznji Hagi restoran imali 1989. npr, to ce retko kada imati, ako ne i nikada!

 4. rax kaže:

  ne poznajem rokoko tortu, ali galusku sam sigurno jela, a jednom davno kupila veliku kutiju raznih torti, jer su sve izgledale jako lepo, nazalost to je bilo sve, ni jedan komad od toga nije bio ukusan. u segedinu nema ni jedna poslasticarnica, koja pravi dobre torte i kolace. nedavno je otvoren jedan bistro ili slicno süti nem süti, samo tamo ima dobrih kolaca. virag je sigurno ugodjaj ali samo zbog ambijenta, ne zbog nekih finih torti i poslastica.

 5. ivan kaže:

  Revizor protiv EU
  Amen!
  Samo bi jos dodao da u Segedinu nema grafitima unistenih svezih fasada i da kockarnica nemoze da stavi reklamu koja pokriva pola zgrade na novo obnovljenu fasadu nego su u centru sve reklame standardizovane.

 6. Ann kaže:

  opet? i prosle godine su najavili otvaranje, ma nema nista od toga, a cuvenoj herendi masini ni traga

 7. kaja kaže:

  Sada sam bila u Segedinu i kao i uvek htela sam da popijem fini kapucino u poslasticarnici Virag. No moram reci da sam jako nezadovoljna, jer osoblje tj. konomari su jako ne ljubazni. Gost ceka 20 min. da ga on primeti, a prodje pored njega i ne zarezuje ga nizasta, i ako uspe da pronadje konobara ono sto je porucio nece sigurno stici ni za 30 minuta, jako sam neprijatno iznenadjna. Totalno je osoblje u toj poslasticarnici flegma na goste, sta se tamo dogodilo neznam. Jednom recju odvratni su.

 8. stormwatch kaže:

  @kaja

  Zar se Virag opet otvorio? Znaci opet rade, cool. Ja bejah zadnji put tamo negde 2010 i beshe zatvoreno i napusteno, isprasila ih Mafija iz Segedina pa nisu radili godinama. Btw, jedina normalna posluga koju sam ja imao u madjarskoj je bila i ostala u restoran Caffee-u New York u Budimpesti, to je nekadasnja Hungaria, ovo ostalo je katastrofa jer kad nanjuse da si stranac, brale ima da pijes kokosov orah dok te ne posluze.

 9. De la Croix kaže:

  Sad kad čitam ovo što Kaja piše, moram da priznam da sam i ja slično prošao u Viragu. Pomislio sam da da je to bilo slučajno samo sa mnom. U međuvremenu mi se neko žalio da je u velikom kafeu preko puta (italijanskog imena) usluga ne samo loša nego i ponašanje konobarica kao u vreme socijalizma.
  Eto, nešto ima da je kod nas bolje.

 10. Lenin kaže:

  Nisam siguran,ali Virag nije kupio neki naš poznati biznismen?

OSTAVITE KOMENTAR

36 + = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: