Posle zelene, na redu je i plava

I dok se u Gradskoj kući odigrava celodnevni seminar o zaštićenom kuluturnom nasleđu grada, svega par koraka dalje, maturanti proslavljaju završetak školske godine na sebi svojstven način – kupajući se u plavoj fontani. Kupali bi se oni u zelenoj, ali je zatvorena.

Da, radi se baš o onima koji će sutra odlučivati, direktno ili indirekton o tome kako će grad da izgleda i da li će nešto da se ruši ili ne. Da li je to njihova krivica? Ne, to je krivica svih onih koji su tokom obrazovanja omladine, što u školi što van škole, napravili propust neukazavši im na postojanje nečega opšteg, zajdničkog što treba čuvati.

Video sve govori:

Ako jedan od zaključaka seminara ne bude, pitanje obrazovanja mladih, čitava dvodnevna rabota je na duže staze uzaludna.

Direkcija za izgradnju grada apeluje
Direkcija za izgradnju grada upozorava maturante da taj značajni datum u njihovom životu ne proslavljaju kupanjem u Plavoj fontani, jer to nije dozvoljeno, pre svega zbog njihove bezbednosti. Plava fontana nije predviđena za takvu vrstu rekreacije, kupanje u njoj može da dovede do ozbiljnih povreda, a Direkcija za takve slučajeve neće snositi nikakvu odgovornost.
Takođe, neodgovorni kupači mogu da oštete fontanu, čija je struktura osetljiva, za šta će ta lica snositi punu materijalnu odgovornost kroz plaćanje odštete. Još jednom pozivamo sve sugrađane da odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i imovinu grada.KOMENTARI

 1. covek iz mase kaže:

  Staviti dva pandura i resili ste problem

 2. baldhawk kaže:

  Ne vidim u cemu je toliki greh, a pogotovo to nema veze sa obrazovanjem, kupati se u fontani… Pre svega to je tradicija ne samo kod nas nego u dosta zemalja sveta, a mislim da se nista specijalno ne unistava za tih pola sata prskanja vodom… A i da se ne lazemo, svi bi voleli da se vratimo u to doba.

 3. paks kaže:

  Aj ne zezajte, pustite klince da se vesele

 4. ceca kaže:

  I skejteri dok su skakali po zelenoj fontani isto su ih branili pa su je okrnjili na svakom cosku. Ili su to mozda vrapci uradili?

  Ako uniste plava fontana, ti kao i svi mi cemo to placati, a ja ne zelim da nadoknadjujem necije gluposti.

 5. ceca kaže:
  paks napisao:Aj ne zezajte, pustite klince da se vesele

  postoji toliko drugih nacina da se covek proveseli. ako je ovo jedini, onda se nikada nisam veselila.

 6. baldhawk kaže:
  ceca napisao:

  paks napisao:Aj ne zezajte, pustite klince da se vesele

  postoji toliko drugih nacina da se covek proveseli. ako je ovo jedini, onda se nikada nisam veselila.

  Po textu i delujes tako…

 7. VerkaSu kaže:

  Meni samo nije jasno kakve veze ima zastava sa zavrsetkom srednje skole, a i trubaci sa Suboticom!? A veselje…ma ok!

 8. djomla kaže:

  Bilo je slucajeva da su maturanti palili i knjige. Valjda da im se osvete za svo zlo koje su im knjige nanele tokom 12 godina skolovanja. I to je neki vid zabave.

 9. ceca kaže:
  baldhawk napisao: Po textu i delujes tako…

  u diskusiji o opstem, iznositi licne uvrede. no comment. samo cu se povuci.

 10. Avet kaže:

  Ma pustite decu….. A gradski oci se ne nerviraju napraviće oni novu žutu ili narandžastu….. A naći će se i poneka kuća ili vikendica o istom trošku….

 11. baldhawk kaže:
  ceca napisao:

  baldhawk napisao: Po textu i delujes tako…

  u diskusiji o opstem, iznositi licne uvrede. no comment. samo cu se povuci.

  Ako ti smatras da je uvreda sto mislim da se nisi nikad veselila, onda cu se ja povuci, ovaj put zarad moje intleligencije…

 12. ... kaže:
  paks napisao:Aj ne zezajte, pustite klince da se vesele

  …dok se neko ozbiljno nepovredi ili glavu izgubi nece biti reda…
  zar to treba da docekamo!!!

 13. Gost kaže:

  naravno da nije divljanje dog god se to opravdava a kad neko polomi glavu u toj fontani bice sto ste dozvolili deci da skacu i divljaju….strasno sta se opravdava kod nas…tako,samo vi ucite decu da je to sve ok i da treba tako…postoje mnogo zdraviji nacini slavljenja kraja srednje skole…

 14. ma ajde... kaže:

  Pre sam smatrao ove vesti kao objestivne i pouzdane ali kad sam video vest o "subotickom najpoznatijem klosaru" kako spava i smrdi pored plave fontane kao vest za pohvalu i sada maturante jedne srednje skole kako slave pola sata u fontani kao najgrozniju pojavu potpuno sam izgubio interesovanje za ovakle nebulozu od sajta….

 15. boki 72 kaže:
  VerkaSu napisao:Meni samo nije jasno kakve veze ima zastava sa zavrsetkom srednje skole, a i trubaci sa Suboticom!? A veselje…ma ok!

  pa još uvek su u državi srbiji i naravno da će razviti srpsku zastavu a što se tiče trubača stani jednom pred trubače i znaćeš

 16. VerkaSu kaže:
  boki 72 napisao:pa još uvek su u državi srbiji i naravno da će razviti srpsku zastavu a što se tiče trubača stani jednom pred trubače i znaćeš

  Pa baš zato što su u Srbiji, šta će im zastava, da se podsete gde su???
  A stani ti pred tamburaše pa ćeš znati kako je to i kakve emocije to izaziva.

 17. mile protiv tranzicije kaže:
  ma ajde… napisao:Pre sam smatrao ove vesti kao objestivne i pouzdane ali kad sam video vest o "subotickom najpoznatijem klosaru" kako spava i smrdi pored plave fontane kao vest za pohvalu i sada maturante jedne srednje skole kako slave pola sata u fontani kao najgrozniju pojavu potpuno sam izgubio interesovanje za ovakle nebulozu od sajta….

  Sta ovde nije objektivno? To sto ne dele tvoje misljenje ne znaci da si ti objektivan a oni nisu. Idi na druge sajtove tamo velicaju podvige maturanata, ali ne u stecenom znanju vec u budalastinama. Generacija granda i turskih sapunica ne moze nista pametnije da smisli i da hoce.

 18. Gost kaže:

  ??

OSTAVITE KOMENTAR