Poslovni prostor na uglu Nade Dimić i Beogradskog puta

Nakon što je kuća na uglu Nade Dimić i Beogradskog puta srušena iz bezbednosnih razloga, otvorilo se pitanje novog objekta na tom placu. Gledajući plan detaljne regulacije za to parče grada vidimo da je prostor namenjen poslovanju.

 

„Na severozapadnom delu bloka 6, u podbloku 6a unutar građevinskog zemljišta ostale namene izdvojen je kompleks sa izgrađenim porodično stambenim objektima planiranim za rušenje. Na tom prostoru planskim rešenjem se omogućava izgradnja kompleksa namenjenog poslovanju ili poslovanju sa stanovanjem uz uslov dalje razrade, odnosno izrade Urbanističkog projekta.“

PDR za Prozivku u okviru kojeg je definisan i ovaj prostor, ostavlja mogućnost izgradnje kako osmospratnice tako i jednospratnice. Ono što je sigurno, za neku ozbiljniju izgradnju je potrebno otkupiti svih 5 placeva na tom uglu, što se u ovom slučaju po svemu sudeći neće desiti. U razgovorima sa osobama iz Dunav coopa saznajemo da će se postojeći objekat adaptirati te će na uglu Nade Dimić i Beogradskog puta nići kuća čiji će prizemni deo biti iskorišćen u svrhe poslovanja a spratni (tavanski) u svrhe stanovanja.

Povezane vesti:

Bez kuća na ProzivciKOMENTARI

 1. nino kaže:

  Kako ulica Nade Dimića? Devojka se zvala Nada Dimić, što znači da je je ulica Nade Dimić. Ne bi trebalo da govorimo Nade Dimića, Sonje Marinkovića, Braće Radića…

  Možda ja ne kontam dobro. Ispravite me ako grešim

 2. Lansky kaže:

  Jedna mala gradska misterija jeste, po kojoj braći Radić je ta ulica dobila ime. Pitao sam Mirka Grlicu iz Muzeja, i on se isto pita. Ulica je to ime dobila posle rata. Tada je bilo gotovo nemoguće da dobije po liderima HSSa Stjepanu i Pavlu ili po subotičkim Radićima.

 3. nekoime kaže:

  moze biti nade dimicove, nade dimica ne moze biti

   

  pa nego koja braca radic,ako ne stjepan i pavle?

   

 4. Lansky kaže:

  U posleratno vreme kada je ulica dobila ime, niko iz predratnog političkog života nije imao šanse da dobije ulicu. Ako su to ipak prvaci HSSa , onda je to vanredna iznimka.
  Neke ulice su pre rata nosile imena lokalnih gazda i dobrotvora (Manojlović, Piuković…), ostalo je ime Marije Vojnić Tošinice. Subotička porodica Radić, koliko znam, nije bila u milosti vlasti, pa stoga teško da je neko iz te porodice dobio ulicu. Možda postoje još neka braća Radić.

 5. nekoime kaže:

  evo sad gledam, u shs se zvala paje kujundzica, a u au se zvala vesselenyi

  mozda su postojali neki loklalni(ji) borci protiv nacizma koji su se prezivali radic, poput brace mayer (o ovim drugima sam bas nedavno citao neki clanak,al ne mogu da se setim izvora da proverim i za radiceve)

 6. vodolija kaže:

  pa neka te ulice preimenuju u ulicu zorana djindjica, sasu vucinica, jozefa kasu. mozda ce vam lepse zvucati ili ce pak cene kuca i poslovnih prostora u tim ulicama drasticno porasti.

 7. gradjanin kejn kaže:

  Braca Radic su Anton i Stjepan, a Pavle je Antonov sin.

 8. jerzsa kaže:

  Pitam se pitam….kakve veze ima ovaj članak o izgradnji poslovnog ili poslovno stambenog prostora odnosno urbanistički plan za ovaj deo Prozivke, sa nazivom ulice Braće Radića?????????? Zašto sve treba izpolitizirati????????Stvarno svašta…ovo je ono baba drumom deda šumom :)))))

 9. Građanin Subotice kaže:

  A ja se pitam ko će to da gradi?Ajmo tipat!

OSTAVITE KOMENTAR