Postupak zbog rasne i polne distriminacije

ŽFK „Spartak“ iz Subotice kao aktuelni prvak Srbije u ženskom fudbalu i učesnik lige šampiona je angažovao pravni tim radi pokretanja prijava i tužbe protiv Jovane Damnjanović (igračice WfL Wolfsburga) zbog izazivanja rasne i polne diskriminacije prema registrovanoj igračici ŽFK „Spartak“ i državnoj reprezentativki Obale Slonovače Nahi Estelle Marie Josee.

jovana damnjanovic

Naime, Jovana Damnjanović je na svom FACEBOOK profilu zloupotrebila lik igračice ŽFK“ Spartak“, dres sa grbom ŽFK „Spartak“ i putem fotomontaže sa pratećim tekstom uvredljivog sadržaja na račun tamnopute igračice ŽFK „Spartak“, menjajući joj POL grubo narušila dostojanstvo ličnosti i kluba, zbog kojeg će ŽFK „Spartak“ pozvati državu da na osnovu Ustava i zakona Republike Srbije, a FS Srbije na osnovu svojih fudbalskih propisa moraju da hitno reaguju i sankcionišu Jovanu Damnjanović zbog rasne i polne diskriminacije.

 

Isti postupak će biti pokrenut pred organima FIFA i UEFA jer nas na to obavezuju međunarodni standardi i dokumenti Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope, Evropske unije, Ustava i zakona Republike Srbije, kao i fudbalskih propisa međunarodnih institucija.

 

"ŽFK “Spartak“ će preduzeti sve instrumente da zaštiti ugled svoje igračice, dostojanstvo i čast kluba" rečeno je u saopštenju.KOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  BRAVO CURE !!!

  OVO JE IZNAD FER PLEJA !

  FIFA I UEFA – POKAZITE SE !

 2. stormwatch kaže:

  KAZNITI MALO ZLO koje svoje fudbalsko neznanje i amaterizam pokusava da prikrije na ovako perfidan nacin! I ko ce drugi da pise rasisticke komentare i pravi takve neslane sale nego upravo "nase gore list" sramote….

 3. zorandjala kaže:

  dali je to ona jovana damjanovic koju ste oteli zvezdi i dicili se njom kao najboljom igracicom u srbiji ,ta koja je dok je igrala u spartaku bila i najbolji strelac.nepravdam njen postupak koji je za osudu ali mi smeta nacin mora da je nekog zavrnula za lovu koju je ocekivao od njenog transvera pa dozvolite dobro bi bilo cuti i drugu stranu mozda i jovana ima svoju istinu.ali pvako joj se zahvaliti za sve uradjeno u spartaku je sramno.

 4. SU kaže:

  Zorandjala,ti si verovatno pomesala Jovanu Damnjanovic sa Jelenom Cankovic lepo vaspitanom i sjajnom devojkom. 

 5. Orlok Subutai kaže:

  @zorandjala

  Kakve sad to veze ima sa bilo čime? Ako je objavila sliku na fejsbuku za to postoji dokaz (čak i ako je posle obrisala), može biti sto puta bivša igračica Spartaka.

  Samo shvati – neke stvari nisu za šalu. Afrikanci su MNOGO propatili zbog tih priča da su "niža rasa" koja je i bila izgovor za ropstvo. Zamisli da je ovoj Damnjanovićki neko uputio neku onako "ležernu" šalu na temu Jasenovca? Kako bi se ona i ti osećali? Da li bi i onda tražio "dužno poštovanje" prema šaljivdžiji?

 6. Anonimni kaže:

  Devojka je iskompleksirana!Ajde u toj Nemackoj glumi velicinu i omalovazavaj nekog.Rade kompleksi jer dok je igrala za Crvenu Zvezdu,nije uspela da uzme ni jednu titulu.Da bi ti joj se neko divio,pored svojih fudbalskih kvaliteta,mora da poseduje i one ljudske,koje ona ocigledno nema/

 7. Anonimni kaže:

  @zorandjala

   

  Ko nije sa Spartakom – PROTIV SPARATAKA JE! 

 8. Mister No kaže:

  E moja Jovana ovo Ti nije trebalo, od ovog što si uradila koristi nećeš imati ( sem like podrške svojih poznanika i simpatizera ) a nadam se ni neke velike štete no bez posledica ne verujem da će proći.Sadašnje Jovanine gazde ne verujem da padaju u trans na ovakve seljačke fazone.Provokaciju ove vrste nekoj devojci ne verujem da bi uputile kafanske kavgadžije pa mislim da ne priliče ni mladoj devojci.Lično mislim da ovo nije rasistička provokacija ali poruka je jasna.Internet je pun komentara da je ovo šala, ne znam kako bi se Jovana osećala da se sa njom neko ovako našalio:Meni neko da kaže da izgledam kao devojka radovao bih se jer devojke vole nežne momke dok obrnuto mislim da nije slučaj, žene drugačije reaguju na ovakve stvari.Žao mi je Nahi Estelle jer verujem da joj ovo nije prijalo.Video sam komentare u kojima se brani Jovana sa obrazloženjem da se zbunila jer po dotičnom Nahi nema šanse da je žena sa obzirom na građu. E blago nama ! Otac Jovane Damjanović je barem bio fer i objavio javno da smatra svoju ćerku krivom zbog svog postupka.Ako Jovana ima trunku kulture i ljudskosti najmanje što može da učini je da se izvini Nahi Estelle Marie Josee.Blago nama kakvi nas etiketiraju po svetu.Prvo onaj zbog kojeg smo platili 900 000 $ , sad ova dama.Šta je sledeće?

 9. stormwatch kaže:

  Ajde da se neko nasali sa tom mladom rasisticko nacionalsovinisticki raspolozenom mladom i igracicom? 

 10. zorandjala kaže:

  ja u svom komentaru nijednom reci nisam branio postupak nego rekao da mi se nesvidja nacin.molim vas da ako me komentarisete barem pazljivo procitate hvala

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: