Posvećen umetnosti

Subotičanin, Miomir Milić, student istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu odabrao je zanimljiv put posvećen umetnosti.


Znanja iz oblasti vizuelne umetnosti godinu dana usavršavaće na univerzitetu „University of Utah” u Solt Lejk Sitiju.

 

— Za novembar pripremam zanimljivu izložbu sa kojom ću kroz našu nacionalnu nošnju na univerzitetu na internacionalnoj nedelji predstaviti Srbiju. Želeo sam što kreativnije da predstavim našu zemlju i studentima koji se možda nikada do sada nisu susreli sa nečim sličnim, pokažem kako su se ljudi kod nas vekovima oblačili. Zahvalio bih se kulturno umetničkim društvima „Bratstvo” i „Mladost” iz Subotice koji su mi izašli u suret i pozajmili nošnju za fotografisanje —kaže Miomir.


Nedavno je organizovao izložbu modnih fotografija inspirisanih američkom prirodom i jesenjim bojama. Fotografijom voli da se bavi, jer mu omogućava da stvara svet onako kako ga on vidi.

 

— Na tim fotografijama sam se trudio da prikažem jedinstvo žene i prirode u skladu toplih tonova. Težim da moje fotografije budu vedre i pozitivne, ispunjene svetlošću i pastelnim tonovima. Najviše volim da fotografišem žene, jer one poseduju senzibilitet kojem težim u svom radu. Vrlo sam konzervativan kada je lepota u pitanju i držim se onih davno uspostavljenih kanona, da žena treba da bude nežna i graciozna, što je danas retkost, jer se danas teži drugačijem vizuelnom identitetu ženskog bića.

 

U Solk Lejk Sitiju je obišao i pravoslavnu crkvu u kojoj će održati nekoliko predavanja o srpskoj srednjevekovnoj umetnosti, kako bi ljudima koji tamo žive predstavio srpsku kulturu, tradiciju i umetnost.

 KOMENTARI

 1. hogarka kaže:

  Lola 🙂

  Svaka cast,Momiru 🙂

 2. Don kaže:

  Lik je promasaj.

 3. isprveruke kaže:

  playboy fotka

OSTAVITE KOMENTAR