Potpisan sporazum o saradnji četiri trgovačka udruženja

Na Trgovačkom balu u Novom Sadu potpisan je sporazum o saradnji četiri trgovačka udruženja iz Beograda, Novog Sada i Subotice, čime je u cilju zajedničkog delovanja i jačanja pozicije samostalnih trgovinskih radnji na srpskom tržištu ujedinjeno oko 1.500 prodajnih objekata, koji zapošljavaju preko 6.000 radnika.
Slika
Dogovor o saradnji „Udruženja trgovaca Srbije“, Udruženja građana „Društvo trgovaca Novi Sad“, „Udruženja trgovaca Subotice“ i Udruženja građana „Društvo trafikanata“ iz Novog Sada, podrazumeva formiranje zajedničkog radnog tela koje će činiti predsednici tih udruženja, uspostavljanje strateških ciljeva, zajedničko zaključivanje finansijskih i komercijalnih ugovora, kao i obezbeđivanje tehničke i stručne pomoći među udruženjima.

„Udruženje trgovaca Srbije“ nastalo je početkom godine, na inicijativu grupe trgovaca iz Beograda koji su prepoznali značaj i neophodnost udruživanja svih učesnika te privredne grane. Statut udruženja garantuje ravnopravost i autonomiju svih članova na teritoriji Republike Srbije, a svaka samostalna trgovinska radnja može postati član popunavanjem pristupnice, koja se nalazi na zvaničnom sajtu udruženja http://www.uts.co.rs

Izvor: Economy.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

39 + = 40