Potpisan Ugovor za gradnju magistralnog voda

U Subotici je potpisan Ugovor o izgradnji poveza Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda i magistralnog vodovoda u Lošinjskoj ulici. Ugovor u vrednosti od 796 hiljada evra su potpisali predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija” i Građevinskog preduzeća “Graditelj NS” iz Novog Sada. Radovi će da počnu u junu i trajaće do kraja decembra 2016.godine.

povez

– Ovom investicijom dobićemo sigurnije povezivanje dva središna gradska kompleksa – Vodozahvata I i Vodozahvata II, a kad bude izgrađena i druga fabrika za preradu vode, imaćemo jednu kompleksnu celinu distribucije vode za piće u gradu – istakla je direktorka JKP “Vodovod i kanalizacija” Valerija Tot Godo.

Povez Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda obuhvatiće izgradnju 3.900 metara magistralnog voda i 980 metara priključnih vodova po sledećim deonicama: od ulice Otmara Majera i Mačvanske do ulice Dušana Krnajskog. Drugi krak će ići od Pačirskog puta do ulice Otmara Majera do Izvorske, Pazinske, Bajnatske i Senčanskog puta. Krak će ići od Senćanskog puta do Lošinjske ulice gde se veže sa Magistralnim vodovodom u pomenutoj ulici.

Magistralni vodovod u Lošinjskoj ulici obuhvatiće izgradnju 1.100 metara magistralnog i 530 metara priključnog vodovoda. Obuhvatiće ulice Đorđa Natoševića od ulice Prvog ustanka prema Lošinjskoj, zatim će ići trasom od Lošinjske ulice, Đorđa natoševića do Senćanskog puta, gde će da se poveže sa Istočnim i Zapadnim magistralnim vodovodom. Kraj radova za izgradnju magistralnog voda, kao i Kolektora 2 i 7 je decembar 2016.godine.

Zbog najavljenih radova, veliki deo grada biće raskopan i građani će na vreme biti obaveštavani gde i kada se odvijaju radovi.

 KOMENTARI

  1. balfasz kaže:

    A kad ce doci voda za pice iz Vodovoda na Makovu 7?

  2. asd kaže:

    A kad ce doci voda za pice iz Vodovoda na Makovu 7?

OSTAVITE KOMENTAR