Potražnja za vikendicama ne jenjava

Iako potražnja za vikendicama nije na nivou kao za vreme pandemije, kada je tržište ovim nekretninama doživelo ekspanziju, zainteresovanost za kupovinu kuća za odmor ne jenjava, tvrde agenti za nekretnine.

Izražena potreba za bekstvom u prirodu i mir značajno je doprinela popularnosti ove vrste nepokretnosti, pa su vikendice sada zanimljive i onima koji žele da zarade, tj. bave se izdavanjem. U agenciji za nekretnine “Top Tip” kažu da najveća zainteresovanost postoji za vikendicama u blizini Kelebijske šume i Tresetišta, jer su vikendice na Paliću značajno skuplje, ali i ponuda je ograničena.

Cene na tržištu ovih nekretnina nisu su se značajnije menjale, tvrde agenti. Cena zavisi od kvaliteta gradnje, veličine placa i lokacije, a najmanji iznos za koji je moguće kupiti vikendicu je oko 15 hiljada evra. Kupci koji žele luksuzniju nekretninu moraju da izdvoje i do 100 hiljada evra.

Potražnju za ovim tipom nekretnina, najviše pokazuju zaposleni u bankama, državnim službama ili na radnim mestima koja zahtevaju osmočasovni rad za kompujuterom, pa im je, kako kažu u agencijama, ovaj vid boravka u prirodi ono što im nedostaje.

RTV

 KOMENTARI

 1. Geza kaže:

  Bolje se osećam na vikendici na Kelebiji, jer u delu grada u kom živim(MZ Aleksandrovo) je kao da je pala bomba, ulica puna rupa, trotoar su nam pre 1,5 godine uništili(mada smo kao vlasnici kuća sami izbetonirali), a upravljač puteva je sve to razbio i uradio asfaltiranje krajnje neprofesionalno, sve se rasipa i raspada

 2. croat kaže:

  Palic septicka jama, Suma posecena. U subotickoj opstini nema dobro mesta za vikendicu. Tisa ili Dunav il neki salas na kojem morate vestacki sebi napraviti nesto, bazen ili puno zelenila.

 3. Gradjanin kaže:

  Naravno , tesko koji gradjanin moze da prijusti sebi kucu ili stan posto su cene astronomske pa kupuju vikendice , ne da bi pravili bahanalije u njoj nego da imaju gde da zive , mada u su i one skupe , da ne pricamo o praznim placevima ko da lezi ospod njih suvo zlato

 4. Simo kaže:

  @Gradjanin Ko ti je kriv kada nisi clan partije. Uclani se pa ti nece biti nista skupo.

 5. Trovach kaže:

  @croat…70-te i 80-te su bile zlatno doba za vikendase. U petak u 2 sata zavrsavas posao, odes kuci i porodicu potrpas u ficu, usput u ducanu kupis hranu i pice, a u vikendici cekaju alat, ali i neizbezni kotlic i rostilj. Onda to popodne nesto malo ceprkas, predvece prskas vocke, sledece jutro je vec udarnicki rad, a kasnije poslepodne vec dolazi drustvo, pa odlazes alati uzimas pribor za kuvanje. Nedelja je rezervisana za jos malo rostiljanja i odmor, a predvece svi u ficu, pa kuci na kupanje i u krevet. Baterije napunjene i spreman si za novu radnu nedelju. Danas su ljudi robovi, malo ko ima vremena za vikendasenje, a ni ceo slobodan vikend, dok su stare vikendice napustene i/ili obijene i sve pokradeno.

 6. Salašar kaže:

  Dolazi vrime da ćemo se morati vratiti na salaše i obrađivati didinu zemlju. Grad skup.

 7. vvvvvvvvvvvvvvvvvvvv kaže:

  @Simo-Drugarski onako,aje se Ti baja skini partiji. Idi na pecanje, šetaj kuče..ili radi nešto korisno..

 8. Putnik kaže:

  Nema šanse da veće parcelu – peska za plantažu pored šume Hajdukov-Bački breg pazarite ispod 180.000,00-200.000,00 evra.

 9. X-MEN kaže:

  Gradjanin*
  Nije sve skupo nego ti nemaš para.
  Simo *
  Šta fali partiji ,zabranjeno je ?
  Trovach*
  Glupa navika ti “ rančeri “ onda neka kupe kuću, nego su to salašari koji ne znaju da se snađu u stanu

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: