Potrošene zalihe Pentaksim vakcine

Tokom februara Služba medicinske hitne pomoći u Subotici obavila je 1020 lekarskih intervencija na terenu. U ambulantu službe javilo se 1500 pacijenata. Elektronskom proverom podataka, utvrđeno je da je od ukupnog broja obrađenih pacijenata, njih 400 tražilo usluge u više navrata. Na IKVBV transportovano je 9 pacijenata zbog akutnog infarkta srca, iz kućnih uslova. Transportne ekipe imale su 1800 intervencija u kućnim uslovima i transporta pacijenata na specijalističke preglede.

vakcina

– Od početka godine, pacijenti svakodnevno dolaze u službu na preglede u ambulantu, bez obzira na rad 28 ogranaka u gradu  i vangradskim naseljima. Hitna pomoć nema mogućnost pregleda pacijenata tokom radnog dana a naročito ne mogućnost davanja terapije po nalogu izabranih lekara. Opterećenost Hitne pomoći je i u dispečerskom centru gde se tokom 24 sata obavi približno 270 razgovora, a najveći broj poziva je tokom dana je ~ 200 – rekla je PR Službe Hitne medicinske pomoći Mihaela Budimski.

Dobijene zalihe PENTAXIM vakcina su potrošene, te se trenutno obustavlja vakcinacija dece koja po pravilniku imaju pravo na besplatu PENTAXIM vakcinu.Roditelji će naknadno biti obavešteni o pristizanju vakcina i nastavku imunizacije.

U toku su pregledi za upis u školu. U predškolski dispenzer dolaze deca po grupama iz vrtića.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR