Povećana aktivnost virusa na teritoriji Okruga

Epidemiološka situacija u Severnobačkom Okrugu je i dalje nesigurna, sa tendencijom daljeg  pogoršanja – kaže se u današnjem Izveštaju Opšte bolnice Subotica. U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja registrovanih pozitivnih slučajeva.

Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 12 pacijenata, od kojih je jedan u Kovid jedinici intenzivne nege i lečenja na neinvazivnoj ventilaciji. Među obolelima  dominira radno aktivno stanovništvo, prosek starosti Kovid pacijenata na bolničkom lečenju je 58 godina. Najmlađi pacijent je 43 godine, najstariji 76 godina.

Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih pacijenata značajno raste i veći je nego broj otpuštenih pacijenata. U ovom trenutku su 23 aktivna slučaja na teritoriji Severnobačkog Okruga, od čega je najveći broj u Subotici (22).

Opšta bolnica Subotica moli građane da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.KOMENTARI

  1. Bunjevac kaže:

    Ne valja!

  2. More kaže:

    Vazno je da su neki mangupi u nedelju ulazili u stop shop da se prave pametni ali u glavnom to su sljam ovoga grada.

  3. Zoka kaže:

    Bice bolje.. I ja bila zarazena i evo me hvala bogu..

OSTAVITE KOMENTAR