Povećane koncentracije hroma i cinka

Zavod za javno zdravlje Subotica (ZJZS) dostavio je rezultate analize tla terena iza „Interkorda“. Uzorkovanje je obavljeno na više od 40 mesta, sa prostora sve tri lagune.

 

Analize su pokazale povećanu koncentraciju hroma i cinka na prostoru treće lagune, dok je koncentracija ovih elemenata znatno niža na preostalim dvema lagunama ali prelazi koncentracije koje su dozvoljene Pravilnikom o dozvoljenim količinama opasnih i štetnih materija u zemlji i vodi.

 

Povećana koncentracija ovih elemenata može da se dovede u vezu sa tehnološkim postupkom štavljenja kože koji se na toj lokaciji odvijao pre petnaestak godina.

 

 

Analize na prisustvo ostalih, uglavnom organskih materija koje radi Gradski zavod za javno zdravlje Beograda su u toku i prvi rezultati znaće se za deset dana. Nakon toga će se pristupiti izradi plana za sanaciju lokacije iza „Interkorda“.

 KOMENTARI

 1. Bivsi kaže:

  Normalno za desetak dana da se smisli plan kako da se docepaju jos koji milion i kako da se podeli !!!

 2. milan kaže:

  HOCE LI NEKO ODGOVARATI  ZA TU PALJEVINU!!! Javna je tajna koja kruzi gradom da je zapaljeno namerno zbog pristigle rate za kredit,a osiguranje ce to pokriti! Sta sa gradanima sto su se trovali?!!!

 3. dr. tikvicki kaže:

  kakvo cekanje rezultata sad 10 dana. pa to je predugo kad je vazduh vec zagadjen, kod nas se uvek ima vremena.

 4. max kaže:

  nije namerno zapaljeno to su gluposti, po izvestalju vatrogasne sluzbe zna se otkuda je pozar dosao a inace taj deo nije ni osiguran tako da nece biti nikakvih para od osiguranja, ali ce se pet miliona koji je opstina odvojila za sanaciju dela iza firme interkord sigurno nestati a nista se nece uraditi po obicaju.
  a ne treba uvek slusati prazne i zlonamerne price ljudi koji vole rekla kazala  teorije 🙁 

OSTAVITE KOMENTAR

79 + = 86

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: