Povećano nasilje na decom

U Subotici je povećan broj slučajeva nasilja. Od početka godine do danas evidentirano je 10 žrtava nasilja, a od toga šest osoba je ženskog pola, a četiri muškog.

 

U odnosi na prošlu godi nema ukupnog povećanja nasilja u porodici, ali je u strukturi žrtava evidentno da ima blagog povećanja nasilja prema deci, ocenjuju u Centru za socijalni rad.

nasilje-u-porodici-v

Prošle godine je bilo ukupno 60 žrtava nasilja, od kojih je bilo osmoro dece, 45 odraslih lica i sedam starih. Od šest osoba ženskog pola evidentirane su četiri odrasle osobe, koje su pretpele fizičko nasilje u jednom slučaju i psihičko u tri slučaja. Nasilje su pretpele i dve maloletne devojčice. U četiri slučaja su bili žrtve muškarci i to tri dečaka i jedno odraslo lice.

 

Direktorka Centra za socijalni rad Subotica Dijana Prčić objašnjava da je povećano nasilje nad decom i da je reč o sekudarnom nasilju. Posebno kao problem se javlja zanemarivanje starih lica koji su sklopili ugovore o dvorbi.

 

U Centru za socijalni rad kažu da o ovim slučajevima nemaju podatke, jer ne učestvuju u procesu sklapanja ugovora, ali da su imali nekoliko pritužbi od strane starijih osoba koje su sklopile navede ugovore.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR