Povećano nasilje nad decom

U Subotici je povećano nasilje u porodici. U prvih šest meseci je bilo evidentirano ukupno 23 žrtve nasilja, a prošle godine je ukupno bilo 60 žrtava nasilja.

Vrsnjacko-nasilje-300x225

Od 23 žrtve nasilja, 20 je ženskog pola i to 17 odraslih i troje dece. U odnosu na 2013.godinu povećano je nasilje prema deci, jer prošle godine je bilo zabeleženo osam slučajeva nasilja, a ove pet.

 

– U protekla dva meseca u sigurne kuće po Vojvodini je smeštene su dve majke i troje dece iz Subotice. Pošto u našem gradu ne postoji Sigurna kuća, lokalna samouprava preko Centra za socijalni rad jedan dan smeštaja žrtava nasilja plaća od 900 do 1400 dinara. Mogu da kažem da su sada žrtve snažnije i imaju više informacija, tako da znaju svoja prava. Kao što se iz podataka vidi povećano je nasilje nad decom – ističe direktorka Centra za socijalni rad Dijana Prčić.KOMENTARI

  1. amacak kaže:

    kako je povećano ako je za pola godine bilo 23 žrtve basilja što daje 43 na godišnjem nivou i značajan pad u odnosu na prošlogodišnjih 60? osim ako nasilje nije sezonska pojava a sezona još nije nastupila.

OSTAVITE KOMENTAR