Povećano nasilje u porodici

U Subotici je povećano nasilje u porodicama i nad decom. Prema podacima Centra za socijalni rad u prvih sedam meseci prijavljeno je 33 porodice koje su bile žrtve nasilja, a među njima je i devetoro dece. Prošle godine je Centar za socijalni rad evidentirao 54 porodice koje su bile žrtve nasilja, u kojima je fizičko i psihičko nasilje trpelo 16-toro dece. Od toga broja 25-toro dece su bile žrtve indirektno nasilja, odnosno svedoci. Ove godine su prijavljene 33 porodice u kojima je 9-toro dece trpelo nasilje,a 14-toro bilo je svedok nasilja.

 

Subotica će pored Novog Sada i Vršca da učestvuje u projektu u okviru koga će se po prvi put raditi sa osobama koje su okrivljene za nasilje u porodici. Psiholog, iz Centra za socijalni rad, Boris Telečki objašnjava da treba da se radi i sa žrtvama i nasilnicima. Nije redak slučaj kada žrtva postaje nasilnik, jer usvaja taj model ponašanja ukoliko je prečesto bila svedok nasilja.

 

Po Norveškom modelu će se realizovati terapije sa nasilnicima, u Centru objašnjavaju da se pronađe model kako da se osobe okrivljenje za nasilje u porodici edukuju.

 KOMENTARI

  1. Usputachni kaže:

    Bez komentara vest koja je tri (3) dana stara? Znaci to nas ne dotice ili okrecemo glavu kad je nasilje u pitanju? To znaci da ga podrzavamo! STOP svim oblicima nasilja!!!

OSTAVITE KOMENTAR