Povećava se pritisak na Kovid ambulante u Subotici

Povećava se pritisak na Kovid respiratorne ambulante u Subotici. Protekla dva dana je testiran veći broj uzoraka, povećan je broj zaraženih, ali su simptomi blaži pa se broj hospitalizovanih pacijenata nije povećavao.

U ponedeljak je u Kovid respiratornoj ambulanti u Harambašićevoj ulici obavljeno 144 pregleda, od kojih je samo 14 bilo kontrolnih, dok su svi ostali građani sa simptomima korona virusa na pregled došli prvi put. Tog dana je testirano 120 uzoraka, od kojih je 33 bilo pozitivno.

Samo dan kasnije, dakle u utorak, broj pregleda se povećao na 255, testirano je 153 uzoraka, od kojih je skoro polovina, tačnije čak 70 bilo pozitivno. Kako je za RTV istakla direktorica Doma zdravlja u Subotici, Ivanka Beoković, zbog povećanog pritiska od sutra u funkciju stavljaju još dva medicinska tima, a biće povećan i broj osoba koje uzimaju uzorke.

Povećan broj pregleda se beleži i u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica. Sa dnevnih oko 20, sada se za 24 sata obavi oko 35 pregleda. Velika većina pacijenata, sa pozitivnim nalazima na kovid-19, ima blaže simptome i oni se šalju na kućno lečenje. Upravo zbog toga se broj pacijenata na bolničkom lečenju nije povećavao, on je čak i manji nego početkom nedelje.

U ponedeljak je na Kovid odeljenju Opšte bolnice Subotica bilo 32 pacijenta, od kojih četiri na respiratoru, a danas je taj broj 24, a tri osobe su priključene na respirator. Veći broj otpusta od broja primljenih pacijenata na odeljenje svedoči o tome da su simptomi zaraženih blaži, rekla je za RTV pomoćnica direktora ove subotičke zdravstvene ustanove, dr Gordana Krtinić.

 

RTVKOMENTARI

 1. Jankovic valerija kaže:

  Nazalost puno nudi misle daje ovo decija igra nenose maske ne vakcinisu ali idrzva koja nekotrolise autobusu niko kazna ako nevakcinise i nenosi masku probudidese molivas

 2. Vlado kaže:

  Kako se povecava pritisak kada je bilo zabranjeno slavljenje Nove godine?
  Kovid propusnice i dalje vaze od 20h i kontrolisu se, a raste pritisak na ambulantu?
  Ako mere, maske, zabrane, kovid propusnice itd. imaju bilo kakav efekat onda u sred raspusta ne bi smeli da imam rast obolelih. Ovo je primer uzaludnosti donesenih mera. Subotica jedini grad u Srbiji u kojem se donose mere karantina. To je kada nekom lokalnom mishu od epidemiologa das mogucnost da moze da maltretira narod on ce to iskoritisi maksimalno da bi lecio neke svoje komplekse i unutranje nezadovoljstvo. I pored karantina Subotica ne prolazi nista bolje nego drugi gradovi.

 3. Iznenađena kaže:

  Zašto smo iznenađeni porastom zaraženih u celoj zemlji…Nova godina desetine hiljade ljudi u Beogradu (iz raznih gradova dosli u provod) van pameti a sad kao šok ma tragikomedija sta drugo reci

OSTAVITE KOMENTAR

51 + = 61

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: