Повезивање великих компанија

Директор Компаније „Банини” Радојко Станић и декан Економског факултета у Суботици професор доктор Ненад Вуњак потписали су Споразум о пословној сарадњи.

 

 

Циљ је, према речима професора Вуњака, укључивање обе стране у програме који могу бити од обостране користи:

 

– Ту пре, свега мислим, на кредите из претприступних фондова, где ми можемо помоћи, јер смо факултет од угледа. Циљ је да студенти део практичног знања савладају у овој фабрици, где ће им бити омогућено да се упознају са свим сегментима рада велике фабрике. Такође, циљ нам је и повезивање свих великих компанија које желимо да скупимо око факултета.

 

 

Радојко Станић је напоменуо да је потписан основни споразум, док ће, приликом сваког пројекта, бити потписани посебни уговори.

 

– Овај договор је проистекао из заједничког приступа за решавање проблема, а сарадња, већ, колико сутра, може почети са активностима које не коштају ни једну ни другу страну. То је обављање праксе студената у „Банинију”, или ангажовање професора Економског факултета, када је неопходно урадити пројекат за нашу фабрику.

 

Економски факултет из Суботице сличне уговоре потписао је и потписаће и са осталим великим фабрикама у Војводини, банкама, осигуравајућим друштвима, што ће допринети  бољем повезивању самих компанија.

 

Izvor: DnevnikKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR