Požar kraj jezera u Bačkoj Topoli

Juče popodne je  gorela trska na velikom prostoru oko obale jezera u Bačkoj Topoli. Zahvaljujući brzoj i stručnoj intervenciji vatrogasaca, požar je ugašen do večernjih sati.

Na obe strane obale jezera u blizini Malog Beograda gorela je trska. Ne zna se šta je izazvalo vatru, ali se ne može isključiti ni da se radi o podmetanju požara.

Vatrogasci su izašli sa velikim snagama i uspeli savladati stihiju za nekoliko sati. U gašenju su osim vatrogasaca iz Bačke Topole učestvovale i ekipe iz Malog Iđoša, Subotice i Stare Moravice.

Povređenih nema, o materijalnoj šteti još nema izveštaja, ali je iz aspekta zaštite čovekove okoline uništeno stanište nekih retkih vrsta.

 

vajma infoKOMENTARI

 1. jozsef kaže:

  Trska u tim delovima uvek se palila radi uništavanja štetočina.

  • Trovach kaže:

   Paljenjem trske i strnista se ne unistavaju stetocine, ali se unistavaju gnezda barskih ptica i staniste drugih vrsta, a na njivama se degradira zemljiste. Sve ove sto pale strnista i trsku bi trebalo mnogo strozije kaznjavati. Mozda ce tada napustiti to primitivno razmisljanje bez ijedne relevantne cinjenice. Kada bi zeleli da se edukuju, shvatili bi koliko grese. Ako ne zele da saznaju, neka placaju velike kazne.

 2. Milan kaže:

  Svega ovoga ne bi bilo kada bi policija i inspektori protivpožarne zaštite malko se potrudili,pokucali na par vrata,privelo na razgovor jedno-dva lica….. O podnošenju prijave protiv piromana ne vredi ni sanjati ali bi „šakolograf“ u policijskoj stanici ili u vozilu ,dao rezultate. Alo bre nadležni, pa angažovanje vatrogasaca košta državu i građane! Ovo su požari koje čovek namerno izaziva!!!!

 3. Oki kaže:

  @milan
  AJDE,evo ti otkrio ameriku.

 4. Oki kaže:

  U 3 dana,
  požar kod deponije,
  rit na Kelebiji,
  jezero kod B. Topole
  Tu nije slučajno, međutim, ne mora biti povezano!

 5. S. O. S. 820044 kaže:

  Sam će se javiti! Npr investitor koji će tu npr da postavi kafe splav! Kao „Sava mala“ u Beogradu u noći izborne pobede(?).Ovaj nemože da sačeka pobedu!

 6. Svetlana kaže:

  Isto to je neko uradio na jezeru Krivaja, popalili su trsku verovatno da bi napravili prilaz jezeru, zbog pecanja

 7. zig zigi kaže:

  Ruke i noge mu polomiti i baciti ga u vodu da pliva malo

OSTAVITE KOMENTAR

32 + = 42

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: