Požar nije narušio red u bolnici

 Požar u Opštoj bolnici u Subotici koji je izbio u subotu oko 15 časova nije remetio redovan rad bolnice. Direktor Opšte bolnice Subotica, Goran Bićanin kaže da je požar ugašen veo brzo i zahvalio se subotičkim vatrogascima, kao i zaposlenima u bolnici koji su na vreme reagovali i sprečili da dođe do tragičnih posledica. Brzom i efikasnom intevencijom vatrogasaca koji su na lice mesta izašli sa četiri vozila za 15 minuta su lokalizovali požar, a naredna dva sata su gasili požar i raščišćavali mesto. Bolnica je osigurana kod Dunav osiguranja, koji će da objave kolika je šteta.

boln

Ugroženih i povređenih nije bilo, jer su evakuisani pacijenti premešteni u druge delove zgrade kako ne bi osetili tegobe zbog dima.Evakuisano je 11 majki sa 12 beba sa odeljenja neonatologije, kao i 36 pacijenata sa ortopedije. Nakon akcije vatrogasne službe moramo da pregledamo sve ove prostorije, da vidimo koji je obim štete koja je nastala. Saniraćemo vešernicu i kuhinju, a biće rekonstruisan i krov. Najbitnije je to da nije poremećen rad Bolnice i da redovno primamo pacijente, kao i da nema žrtava – istakao je direktor Opšte bolnice Subotica dr Goran Bićanin.

bolnica pozar

Nastavlja se istraga na utvrđivanju uzroka požara, koji može da bude tehničke prirode.

szabo attila

U subotu Bolnicu i pacijente obišla je i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, kao i gradonačelnik i predsednik Skupštine grada Subotica.

pozar u subotici

 

pozar subotica bolnica

Foto : Szabo AttilaKOMENTARI

  1. jovica kaže:

    znachxi opet se nastavlja sa pusenjem u hodnicima podrumima i kancelarijama? lepo, lepoo. sve bi ja to menjo, da na njihova mesta dodju radni ljudi, zeljni posla, ambiciozni, koji ce ceniti sve sto imaju za zadatak, koji nece biti namrgodjeni po ceo dan, ciji ce osnovni zadatak biti pomaganje bolesnima…

OSTAVITE KOMENTAR