Požar odneo krov nad glavom

Pred kraj godine, tačnije za katolički Božić desila se nesreća u porodičnoj kući Terečik u Hajdukovu. Zahvaljujući najverovatnije starim i neispravnim električnim instalacijama izbio je požar a od kuće je ostalo jako malo, nameštaj i krov su u potpunosti izgoreli. Sve što je ova petočlana porodica ulagala ceo svoj život, u nekoliko trenutaka je propalo.

 

Na sreću, niko iz porodice tog prepodneva nije boravio u kući pa je izbegnuta veća tragedija. Da ironija bude veća, u tom trenutku bili su u kupovini poklon paketa za ugrožene u selu i trudili su se da doprinesu zajednici svojim humanitarnim radom.

 

U objektu pored izgorele kuće porodica je skladištila jabuke, budući da se bavila voćarstvom, ali znatne količine jabuka takođe su propale i nagorele. Meštani su organizovali radne akcije u okviru kojih su sakupili i uklonili ostatatke požara ali financijski nisu u stanju da pomognu. Sada su im potrebna financijska sredstva s kojima će kuću u što kraćem roku opet vratiti u prvobitno stanje, u dom jedne porodice.

 

 

Za kompletnu popravku ovoj porodici je neophodno oko 1,300.000 dinara a svi zainteresovani koji žele da pomognu ovoj porodici i omoguće im ponovo normalan život, uplatu mogu izvršiti na račun: 165-1001523319598-64 Hypo group Alpe Adria banka sa naznakom “Pomoć za izgradnju krova”KOMENTARI

 1. psp kaže:

  “tačnije za katolički Božić”, katolički ili božić po gregorijanskom kalendaru?
  Koliko ZNAM taj “katolički” božić proslavljaju i protestanti (30% svih hrišćana) i većina pravoslavaca (Bugari, Rumuni, Grci itd.), osim Srba i Rusa.

  To da božić koji pada 25. decembra nazivate katoličkim, mi koji smo protestanti ili ostali pravoslavci, možemo samo da shvatimo kao vređanje naše vere. 
  HVALA VAM.

 2. bauer kaže:

  oh… kako se vi PSP lako vređate…

 3. dobola kaže:

  psp:

  „tačnije za katolički Božić“, katolički ili božić po gregorijanskom kalendaru?

  Koliko ZNAM taj „katolički“ božić proslavljaju i protestanti (30% svih hrišćana) i većina pravoslavaca (Bugari, Rumuni, Grci itd.), osim Srba i Rusa.

  To da božić koji pada 25. decembra nazivate katoličkim, mi koji smo protestanti ili ostali pravoslavci, možemo samo da shvatimo kao vređanje naše vere.

  HVALA VAM.

   

  hihi povredio si se, ma nije frka bre, nemoj de se uvredis bez razloga, niko te nije diro, izmisljotinovicu

 4. Anonimni kaže:

  @psp

  U potpunosti se slazem sa tobom, ali takodje sam i protiv toga da se nova godina koja se slavu po julijanskom kalendaru naziva “srpska nova godina”, jer ni to nije ispravno.

 5. Anonimni kaže:

  Strasno mi je zao porodice Terecik, ali zar je moguce da zbog nemara nisu osigurali imovinu? To na godisnjem nivou kosta veoma malo, a spas je u ovakvim situacijama.

  Na zalost, sada nema povratka…

 6. stormwatch kaže:

  Zasto je ovoj vesti trebalo skoro 3 nedelje da se nadje u javnosti?

 7. Hefajst kaže:

  Mislim da ovoj porodici sad preko potreban pomoc i to novcani….
  I zaista je tako sve sto su stekli stekli su svojim danonocnim radom celokupne porodice i sad u tili cas nestade im sve….Ne da Bog nikome….:(

 8. dasHHa kaže:

  Nemam reci za suboticke medije!Odmah sutradan su trebali objaviti ovo ali nigde ni traga o ovoj tragediji.A gde je gradonacelnik???trebao je isti dan ili barem sutradan obici ovo zgariste!

   

 9. dasHHa kaže:

  Poreske olaksice od 10-20% svima koji osiguravaju svoje nekretnine od ovakvih tragedija.Obvezniku ni iz dzepa ni u dzep jer razliku placa za osiguranje(nista skuplje nece proci)a drzavi i lokalcima mnogo lakse jer vise nebi imali obavezu iz budzeta pomagati posledice ovakvih tragedija.Osim toga ojacale bi i osiguravajuce kuce koje posluju u srbiji…itd

 10. Andrija kaže:

  Ma daj PSP…… neki stalno traze za sta ce da se uhvate…. manite se vise, ljudi!!!!

OSTAVITE KOMENTAR