Požar u centru grada

Jedan za drugim, nastavljaju se požari u gradu. Poslednji oko ponoći u zgradi preko puta hotela Patria, u ulici Maksima Gorkog. Gust dim se nadvio iznad krova petospratnice a kroz prozore hodnika u nivou trećeg sprata, videla se vatra. Stanari sa četvrtog sprata i potkrovlja, našli su se odsečeni pa su spas potražili na terasama.

Dim je bio sve gušći pa je u izgledu bila prava drama. Na sreću, vatrogasna služba je stigla na vreme i odvažno odvukla crevo uz stepenište. Ubrzo je vatra ugašena a dim je počeo da kopni.

 

Kako saznajemo sa lica mesta požar je izbio u starom liftu. U zgradi izgrađenoj 1956. godine, postoji lift lepe drvene unutrašnjosti. Sva četiri sprata čine garsonjere, ispred kojih na hodniku stanari drže stare delove nameštaja usled nedostatka prostora, što otežava evakuaciju.KOMENTARI

 1. panco pancic kaže:

  Sve pohvale uvek su ovde kada treba .

   

 2. Jedan iz mase kaže:

  Vatrogascima pune ruke posla…

  Da nam je jedna dobra kisa da natopi suvu zemlju, rashladi uzareni beton i ohladi usijane glave.

 3. ivan kaže:

  Uzgred samo da se napomene da su u zadnje tri nedelje suboticke vatrogasne ekipe ucestvovale u gasenju pozara na Zlatiboru i Tari a da je ostatak jedinice radio pojacano

 4. e kaže:

  neverovatno….do pre 8 meseci u ovoj zgradi sam imala stan na 4. spratu….nadam se da su svi dobro…

 5. stormwatch kaže:

  Dragi Suboticani, ako zelite da se bezbedno vozite starim liftovima onda molim vas nemojte bacati svako djubre – papirno, kartonsko i pvc u podnozije za lift jer to znate moze i da se zapali, a kada se to zapali i dodje u dodir sa starom drvenom kabinom onda mozete iz POV-a da vidite kako se oseca Vo na raznju.

OSTAVITE KOMENTAR