Požar u fabrici nameštaja

Jutros izbio je požar u fabrici nameštaja u Bajmoku “IMB”.

 

Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva odmah su izašli na lice mesta i sanirali požar u čemu su im pomogli i zaposleni u fabrici.

Požar je izbio u lakirnici i farbari. Subotički vatrogasci su došli i uradili uviđaj kako bi se utvrdio uzrok požara. Inače, ovo nije prvi put da je u ovom delu fabrike izbio požar.

 

Radnici fabrike nameštaja u Bajmoku saniraju krov i unutrašnjost prostorije za lakiranje i farbanje nameštaje gde je izbio požar. Šteta je na svu sreću materijalna, a kolika je tačno utvrdiće subotički vatrogasci.

 

– Šteta je na svu sreću materijalna, a kolika je tačno utvrdiće subotički vatrogasci. Članovi Dobrovoljnog  vatrogasnog društva “Bajmok” u 7 i 30 časova izašli su na teren sa dva vozila i 8 vatrogasaca.  Ovo nije prvi put da je u lakirnici i delu za farbanje izbio požar. Koliko sam ja vatrogasac mogu da kažem da svake godine je zabeleženo po manji požar. Uzrok su isparavanja koja kada dođu do odžaka i u kombinaciji sa električnim instalacima izazovu požar – objašnjava,  Balaž Đerđ vatrogasac DVD “Bajmok”.

Gradonačelnik i predstavnici lokalne samouprave obišli su fabriku i razgovarali sa radnicima sa ciljem da im pomognu ukoliko mogu.

Odbornik Duško Stipanović je istakao da je reč o fabrici koja jedina radi u Bajmoku i gde se ne sme dozvoliti da dođe do otpuštanja.

 

Direktor fabrike i poslovođa nisu želeli da razgovaraju sa novinarima. Istraga je u toku.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR