Pozdrav za elegantnu damu

Nekada o sebi i svom gradu mislimo gore nego što zaslužujemo, zanemarujemo ono što imamo i vrline uočavamo tek kada negde odemo ili nam neko sa strane ukaže na njih. Zato su putovanja inspirativna, a ljudi koji često putuju znaju zašto je povratak u svoj grad tako dragocen.


Amir i šarplaninac Bogi

Amir Kadrović ima posao vezan za transport i kako kaže, večiti je putnik. Ipak, dok je ovih dana čekao da se granice otvore podelio je sa nama ono što nakon obilazaka većine poznatih gradova u Evropi  izdvaja Suboticu i čini je za njega posebnom.


Foto: Amir Kadrović

„Mirna je i pitoma kao većina gradova u Holandiji, s tim što ima i prednost jer su ulice ovde tako široke. Lepo miriše u sva godišnja doba i to je ono što prvo primetim kada se vraćam kući s puta – kaže Amir, koji se bavi i fotografijom, a Subotica je njegova česta inspiracija.


Somborski put

Voli i ovdašnju  kulturu i duh, a naročito ga raduje što ga svi koji dođu u ovaj grad polako preuzimaju i postaju Subotičani.

Ističe i još jednu posebnost, koja je, kaže, njemu mnogo važna: “Subotičanke su najlepše na svetu, čak i kada su ljute.”


Foto: Amir Kadrović

Dok čitate ove redove Amir je već u Francuskoj, odakle pozdravlja svoju elegantnu damu Suboticu.KOMENTARI

 1. LJILJANA VRMIĆ kaže:

  Pozdrav Amiru od sestre

 2. LJILJANA VRMIĆ kaže:

  Pozdrav mom bratu koji je trenutno u Francuskoj

 3. Leonora Pesterac kaže:

  Lepo, kao i sve sto odradis iz duse!

 4. Oki kaže:

  Kraj Arsenija Čarnojevića, početak Proleterskih Prigada.
  Kapela u Matka Vukovića.
  Lepe fotografije

 5. Toranj kaže:

  Naša Subotica je najlepša u regionu. Lepša od Novog Sada, mirnija od Beograda. Nigde nema toliko pitomih i srdačnih ljudi. Otvorili srce za svakog novog Subotičana.Nigde ne idi iz Subotice, a da ne kupiš povratnu kartu.

 6. Djuro kaže:

  To veliki pozdrav Amire.

 7. Z.M. kaže:

  Pozdrav Amose !!!

OSTAVITE KOMENTAR