Pozitivi rezultati TOS-a

Turizam na teritoriji grada Subotica beleži pozitivne podatke u odnosu na prošlu godinu. Broj dolazaka turista u Suboticu je isti kao i prošle godine, dok je broj noćenja koji su turisti ostvarili povećan za šest odsto, kažu u Turističkoj organizaciji Subotice. Ove godine povećan broj stranih turista za sedam odsto, s tim da je broj noćenja stranih turista povećan za 26 odsto.
– Zabeleženo je za prvih šest meseci zabeleženo je povećanje od 7% u broju ostvarenih noćenja stranih turista. U odnusu na prošlu godinu u gradu je sve više turista, s tim da Palić beleži blagi pad u broju posetilaca. Razlog je verovatno jezero koje nije u funkciji, kao i termalni bazen koji ne radi – objašnjava direktor pomenutog preduzeća, Nebojša Daraboš.
U Turističkom informativnom centru Subotice kažu da turisti u Subotici se zadržavaju u proseku dva dana. Turisti koji odluče da prespavaju u gradu imaju priliku da probaju jedinstvena jela sa ovih prostora.
Turistička organizacija Subotice realizuje projekat otvaranja grada ka drugim gradovima u regionu. Planirano je da se krajem meseca realizuje projekat „partnerski gradovi u turizmu“ i to prvo sa Banja Lukom, zatim Osijekom i Segedinom.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: