Poziv manjinama da pohađaju Policijsku akademiju

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši pozvao je danas pripadnike nacionalnih zajednica u Pokrajini da se prijave na konkurs za studiranje na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu.

 

„Moramo učiniti sve da nasilje i svirepost ne postanu poželjan obrazac ponašanja. Vojvodina će postati bezbedna zajednica samo ukoliko se pripadnici nacionalnih zajednica u većem broju uključe u MUP Srbije“, rekao je Egereši na prezentaciji Akademije u Bačkoj Topoli, saopštio je njegov kabinet.

 

Egereši je naveo da je jedan od problema pri upisu pripadnika nacionalnih zajednica u obrazovne institucije MUP-a bila jezička barijera, ali je zajednički rad sa pripadnicima policije doprineo da se danas u policiji više vrednuje poznavanje manjinskih jezika.

 

„Da bi se prevladala jezička distanca između policije i pripadnika nacionalnih zajednica, Pokrajinski savet za bezbednost je naglasio potrebu da se u budžetima Srbije i Vojvodine planiraju sredstva za organizovanje jezičkih kurseva za manjinske jezike pri policijskim upravama i Centru za osnovnu policijsku obuku“, rekao je Egereši.

 

Načelnik Policijske uprave MUP-a Srbije Mladen Kuribak i dekan Kriminalističko-policijske akademije Goran Milošević pozvali su srednjoškolce da se u što većem broju odazovu na konkurs koji će trajati do 6. aprila.

 

Oni su naveli da kandidate koji ispune propisane uslove za upis na Policijsku akademiju očekuju vrhunsko obrazovanje i obuka, kao i mogućnost daljeg školovanja i usavršavanja, a sve u cilju stručnog kadrovskog razvoja policije.

 

Današnji skup održan je na Egerešijevu inicijativu, a prisustvovali su mu učenici završnih razreda srednjih škola u Bačkoj Topoli.KOMENTARI

 1. Sugradjanin kaže:

  To jeste dobra ideja da manjinski narod bude zastupljen i u policiji, ali ima jedan problem koji se odrazava kad taj mladi manjinski policajac pocne da radi onda je u podredjenom polozaju na poslu kod staresina i ostalih drugova iz vecinskog dela sluzbenika.

  Mislim da je to problem jos iz 90 tih i nije se ni danas mnogo promenila klima, pa bi staresine morale na tome malo poraditi da svi budu jednako tretirani kao nekada.

 2. aleksandar kaže:

  Dragi sugradjanine mislim da nisi u pravu,proveri neke stvari 😳

 3. b kaže:

  Neznam Aleksandre al ako nadjes u Subotici dva komandira koji su nesrbi castim te picem. (Neznam kako se Ruben izjasnjava 😀 ) Nacelnici su svi Srbi poneki Crnogorac to je sigurno.

OSTAVITE KOMENTAR

51 + = 56

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: