Poziv za prijavu zaštićenih vrsta

Svi građani koji imaju u vlasništvu ili drže u zatočeništvu strogo zaštićene i zaštićene vrste divljih životinja imaju na raspolaganju još mesec dana ih prijave radi upisivanja u evidenciju.
Spisak vrsta koje je potrebno prijaviti do 1. juna i formulare za prijavu zainteresovani mogu preuzeti na sajtu Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja – www.ekoplan.gov.rs/cites.
Ministarstvo je, pozivajući vlasnike zaštićenih životinja da ih prijave do pomenutog datuma, istaklo da je to neophodno radi efikasnije kontrole prometa i trgovine ugroženim vrstama divljih životinja na teritoriji Srbije.
Na sve vlasnike životinja za koje se ustanovi da poseduju primerke strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta, a nisu podneli prijavu do 1. juna i ne poseduju dokaz o zakonitom sticanju jedinke, primenjivaće se kaznene odredbe Zakona o zaštiti prirode za nezakonito držanje primeraka strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta divljih životinja.
Vođenje evidencije o unutrašnjem prometu i trgovini strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta divljih životinja, jedna je od obaveza Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

IZVOR RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: