Pozorišne predstave će se gledati i sa trga

Zidovi koji se trenutno podižu na fasadi Pozorišta biće osnova za montažu aluminijumskih profila koji će nositi staklene ploče. Po projektu, donji deo kamenog pročelja sačuvaće strukturu gusto postavljenih otvora, ali poslednja trećina fasade biće u staklu – prenosi Radio Subotica.

pozoriste 5
Strana prema Zelenoj fontani biće urađena od kamena „Kanfanara“ boje bele kafe, a dominiraće devet metara široka klizna vrata koja će omogućiti da se na teretnom pragu postavi scena da bi publika s trga pratila predstavu.
Horizontalno, duž oba pročelja, prema Korzu i prema fontani predviđeno je postavljane scenske šine na visinama od pet i od 10 metara koje će nositi pozorišne, a možda i druge plakate.

Rekonstruirana je kanalizaciona i vodovodna mreža i zgrada Narodnog pozorišta se postepeno povezuje sa gradskom infrastrukturom, što bi značilo da se približava dan kada će troškovi eksploatacije biti uključeni u gradski budžet.
Radovi u ovoj, petoj fazi koštaju 187.000.000 dinara, a izvodi ih konzorcijum subotičkih preduzeća „SMB gradnja“, „Cim gas“ i „Rotel“, što u krajnjoj liniji znači da Subotičani u ovoj fazi zarađuju na adaptaciji pozorišta.

 

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Gradnja suboticke Gradske kuce trajala dve godine! (pa ti vidi). A gradnja Pozorista? (..)!

 2. Anonimni kaže:

  sluđeni vlastodršci-sluđeni narod # šta je sledeće ?

 3. Anonimni kaže:

  Znači li to da će poseći ono drveće prema fontani!? Divno…

 4. pepi kaže:

  Koliko para vec potroseno moglo bi se vec tri pozorista sagradit. A koliko ce jos potrosit.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: