Pozorište još uvek bez javne nabavke

Sredstva za izgradnju Narodnog pozorišta obezbeđena od strane Fonda za kapitalna ulaganja još uvek ne mogu da se povuku jer grad nije sproveo javnu nabavku.

Narodno-pozoriste-subotica-10

Kada su krajem prošle godine okončani radovi treće faze na objektu Narodnog pozorišta, izvršena je njegova primopredaja između izvođača radova i stručnog tela sastavljenog od građevinske radne grupe iz Direkcije za izgradnju grada.

 

Radnoj grupi, kojoj je potom istekao mandat, isti nije produžen niti je formirana neka druga radna grupa koja bi se bavila ovom investicijom.

 

U međuvremnu je Upravni odbor Fonda za kapitalna ulaganja odobrio finansiranje sledeće faze u vrednosti od 85 miliona dinara, što je konačno stvorilo sve preduslove da se tokom ove građevinske sezone završi zaštićeni deo objekta i uklone skele i deo ograde prema Trgu slobode i Korzou. Međutim, javna nabavka još uvek nije sprovedena.

 

Ono što treba da usledi jeste sprovođenje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova, ali se još uvek ne zna kada, kao što se ne zna ni zašto još uvek nije raspisana. Građevinska sezona je uveliko počela a Narodno pozorište očito nije prioritet administraciji u Gradskoj kući.KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Bilo bi dobro da nadlezni objasne zasto.

 2. milos kaže:

  Stekao sam utisak da više niko ne potencira priču o investicijama i da je sve već briga za pozorište. Primera isto za fontanu ili PGR. Valjda su došla vremena kada su neke druge stvari bitnije.

 3. hm kaže:

   

  STeve:

  Bilo bi dobro da nadlezni objasne zasto.

   

  Maglai nema kapaciteta u ljudstvu. Izbacio je iz priče sve koji su do sada radili na tome ali i njegovog Petera Balu i na sebe preuzeo sve a ni sam nema ljude koji to mogu da sprovedu. Njegovu pomoćnici i zamenici su sve samo ne ljudi koji znaju da urade jedan ovakav ozbiljan posao. 

   

  Ne radi se tu o hoću ili neću, već o ne znam. Na žalost tako je.

 4. Anonimni kaže:

  Smeniti Maglaija i staviti Gojka Radica za gradonacelnika. Da konacno krenemo da radimo i gradimo.

 5. Bojkoter kaže:

  E Gojko će ti radit 🙂 ! Ajde, ni pričat nezna, samo lizat kod svojih vođa ! Sramota !

 6. Worge kaže:

  Gojko će barem da uradi nešto :porušiće pozorište  izbetoniraće mesto ,pa će oformiti igralište za djecu,kome tu još treba pozorište takvima kao on sigurno ne. a Austrougarski duh ni subotičani više nemaju kada su mogli ovi banačani Pastori (čobani) došlina vlast…

 7. pauk kaže:

  Malo ko tu ima austrougarski duh, a i svakako Subotica ovih 100 godina nije ni cenila sve ono sto smo joj pruzali pre, tako da ne vidim sta se cudite? S kesama u leskovackom stilu i ruglom na sred grada, Subotica konacno postaje svoja.

 8. Petar.SU kaže:

  Ja bih sve to na goli otok, i stavio nove ljude! TACKA

OSTAVITE KOMENTAR