Pozorište „Kostolanji“ gostuje u Budimpešti

Subotičko pozorište „Deže Kostolanji“ će iduće nedelje gostovati sa dve predstave u budimpeštanskom pozorištu „Jožef Atila“. Ansambl iz Subotice prikazaće 8.marta predstavu „Živela ljubav“, u režiji Sabolča Tolnaija, a dan kasnije nastupiće Marta Bereš sa monodramom „One girl show“ u režiji Andraša Urbana.

.

Predstave pozorišta „Deže Kostolanji“ biće izvedene u okviru manifestacije „Prekogranične pozorišne večeri“ na kojima se prikazuju predstave prekograničnih teatara na mađarskom jeziku.

Živela ljubav

.

„Reditelj Tolnai, bavio se glumačkim stilom i uspeo je da sa vrlo spretnim glumcima i spremnima na uživljavanje u ovaj splin pred raspad jednog bivšeg vekovnog sistema vrednosti – uspeo je da tim stilom igre – sa mnogo naglih i ogromnih – malih preokreta i sa mnogo samoironije, u odnosu prema ritualima i ritualčićima tog sveta paraderskih nazora i navika – uspeo je da nas uveri u bolest na smrt tog – ali i SVIH društava koja izgube vitalitet – izgube vezu sa neposrednom stvarnošću svakodnevne PROIZVODNJE novih društvenih vrednosti i ostanu u praznim ljušturama pervertiranih podsećanja na nekadašnju slavu i moć.“ Goran Cvetković Radio Beograd.

.

Izvor: Madjar soKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR