Praksom do posla

Fabrika KontiTek fluid Srbija, iz Privredne zone Mali Bajmok, mladim inženjerima i studentima završnih godina fakulteta nudi mogućnost stručne prakse kroz njihov “Pro drajver” program. Sprovodi se već dve godine, podrazumeva praksu u ovoj fabrici, a ukoliko jedni drugima odgovaraju – mladi stručnjaci dobijaju posao u ovoj fabrici. Treći konkurs je otvoren za aplikacije još danas i sutra.

conti11

Mladi stručnjaci, inženjeri i studenti završnih godina fakulteta imaju mogućnost apliciranja na “Pro drajver” program kompanije Kontitek već dve godine. Prošle godine je 16 mladih iz Subotice i okoline prošlo kroz ovaj program, a njih 12 je nakon prakse i dobilo posao. Jedna od njih jeste i Aleksandra Dudaš koja je u ovoj fabrici od sredine prošle godine, a zaposlena je u sektoru logistike.

Program omogućava da se polaznici upoznaju sa kompanijama koje su članice Continetal-a u Srbiji, posete proizvodne pogone, upoznaju se sa svim poslovnim procesima i menadžmentom, kao i da steknu određeni set veština kroz treninge organizovane za polaznika programa.

Program traje ukupno devet meseci, podeljen je u tri ciklusa – prvi ciklus je upoznavanje sa kompanijom kroz jednodnevne posete u periodu od marta do maja, 2015. Preostala dva ciklusa se sprovode kroz praktičan rad, koji podrazumeva puno radno vreme u okviru kompanije. Polaznici programa se mogu prijaviti za rad u sledećim sektorima: inženjering i proizvodnja, logistika, nabavka, ljudski resursi, finansije, B2B prodaja i kvalitet. Ukoliko ste zainteresovani, imate još malo vremena, jer je konkurs otvoren do kraja vikenda.

 

RTV Yu EcoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR