Pravili drogu, pa je prodavali u Skandinaviji!

IZ laboratorije otkrivene u centru Novog Sada, razne psihoaktivne tablete distribuirane su u skandinavske i neke zemlje Zapadne Evrope. U noći između utorka i srede, kada je u sinhrnizovanoj akciji u Novom Sadu i Subotici uhapšena šestočlana organizovana grupa, pod sumnjom da se bavila nelegalnom proizvodnjom i trgovinom narkoticima, a zaplenjeno je više od 200.000 raznih tableta, više od 60 kilograma smese za pravljenje sintetičke droge kao i više desetina litara tečnosti za izradu „finalnih proizvoda“.

12 drog labort (1)

Kako smo nezvanično saznali, uskoro se očekuju i nova hapšenja u okviru akcije „Lutka“.

Posle višemesečnog operativnog rada uhapšeni su Andrej Polovina (40) i Srđan Dakić (37), iz novosadskog odreda žandarmerije, označeni kao vođe ove organizovane grupe. U ovoj akciji, iniciranoj u samom vrhu MUP, uhapšeni su i Novosađanin Mile Tanić (38), Aleksa Kalemajac (50) iz Kelebije, i dvojica Subotičana Željko Knežević (54) i Vojislav Jovašević (34). Svima njima je posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, određen pritvor do 30 dana.

Realizacija ove akcije, kako saznajemo, počela je 24. marta hapšenjem Darija Rakića (28) na ulasku u Bačku Palanku, a u kabini njegovog kamiona tada je nađeno 100.000 tableta.

Polovina je uhapšen na perfireji Subotice u „audiju A4“, neposredno nakon što je 45.000 tableta odneo Aleksi Kalemajcu u Kelebiju, na svega nekoliko metara od mađarske granice. Njegovom kolegi Dakiću lisice su stavljene u luksuznom stanu u Novom Sadu.

12 drog labort (2)

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su šefovi ovoj grupi bili Polovina i Dakić, koji su, kako saznajemo, i osmislili proizvodnju, transport i distribuciju droge iz Srbije za Švedsku i druge skandinavske zemlje.

– Ovaj posao odvijao se na visokoprofesionalnom nivou, i svi članovi grupe su imali striktno određene zadatke – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Na meti su bili pojedini pripadnici MUP za koje su postojale indicije da su uključeni u međunarodni lanac krijumčarenja droge.

12 drog labort (3)

Jovašević je, saznajemo, vlasnik dve apoteke na području Subotice, a Tanić je bio veza sa kamiondžijama, koji su u specijalnim štekovima punjenim u Mađarskoj, odvozili drogu do Malmea, Geteborga i Amsterdama.

 

PIŠTOLjI NA VEŠTAČENjU

KOD osumnjičenih su pronađena i četiri poštolja, od kojih su dva imala prigušivače. Oružje je na veštačenju da se utvrdi da li su prethodnih godina korišćeni u nekom od vatrenih obračuna u Srbiji, ali i u Evropi. Takođe je zaplenjeno 450 metaka, šest detonatorskih kapisli, 50.000 evra i četiri automobila. Inače, laboratorija u Novom Sadu bila je opremljena mašinama za pravljenje tableta i kompletnom opremom izuzetne vrednosti.

 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. treća-sreća kaže:

    E moj Stefanoviću! Sad se pohvali kako su tvoji policajci najpošteniji i najbolji u svetu. NAJ jesu, ali najveći kriminalci i probisveti.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 59 = 69

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: