Praznična noć na Paliću

Došao je kraj i ovogodišnjem prazniku rada, mada će se on barem malo ove godine produžiti zbog spajanja sa vikendom. Palić se zahvaljujući njemu još uvek drži u društvu nekoliko najznačajnijih turističkih destinacija u našoj zemlji, mada se među Subotičanima sve češće može čuti da je ova manifestacija davno prevaziđena i da je potrebno jedno novo osveženje.

 

Bilo kako bilo, današnji brz tempo života i konstantna borba za egzistenciju su doveli do toga da su ovo mnogima retki dani u godini kada mogu da se malo odmore, prošetaju i razmene koju reč sa poznanicima. Ako je 1. maj rezervisan za okupljnje se najbližima, 2. je svakako tradicionalno ostao za masovno okupljanje na Paliću. Sve je teže proceniti da li ima više posetilaca za 1. ili za 2. maj.

 

1 Maj Palic Nocu (20)

1 Maj Palic Nocu (1)

 

Ovoga puta smo proverili kakva je situacija u večernjim satima. Šetalište je puno, najveće su gužve kod štandova sa hranom i pićem, dok se oni sa brojnim suvenirima, ukrasima i igračkama očigledno nisu baš najbolje proslavili ove godine. Možda isto mogu da kažu i u Luna parku. Dugački redovi ispred ringišpila su očigledno stvar prošlosti. Zanimljivo je i da niko od ugostitelja nije iskoristio priliku pa makar organizovao živu svirku ili na neki drugi način pokušao da upotpuni svoju ponudu.

 

1 Maj Palic Nocu (6)

1 Maj Palic Nocu (10)

1 Maj Palic Nocu (21)

1 Maj Palic Nocu (14)

1 Maj Palic Nocu (25)

 

Više fotografija i detalja u galeriji:

2. Maj na Paliću – večeKOMENTARI

 1. kix kaže:

  Pa ovo je nesto nezaboravno, perfektno, savrseno… Top kategorija sto se tice zabave…
  salim se naravno…

 2. Usputachni kaže:

  Jos je dobro i ispalo s obzirom na sta Palic lici. Iz godine u godinu isti prizor na muskom strandu svi devastirani i propali objekti,pa sportski tereni koji vec odavno to nisu,nemate gde da odete na toalet jer se sve raspada i zaudara … lista je dugacka. Zakucase "500" novih dasaka za 5 miliona i misle to ce resiti problem. Mozda jeste resio jedan mali deo problema ali u sustini sve je isto. Nemate sta ljudima ponuditi a da oni ne deluju razocarano okolinom gde se sve to odrzava a samim tim i opada broj ljudi koji dolazi za prvomajske praznike na Palic. Meni to nesto govori,ali ja sam NEBITAN. Bitni su stranacki standovi gde ce nasi politicari da imaju direktan kontakt sa glasacima koji im daju poverenje da se tako zdusno brinu o NASEM Palicu.

  Sve mi ovo lici na onu pricu o carevom novom odelu. Svi vide da je car go ali niko ne sme da mu to kaze. Valjda ce se pojaviti jedan iz mase i reci sta vidi svojim ocima! wink

 3. zorandjala kaže:

  Posle pada komunizma najzad je dobijena demokratska vlast koja postavlja stvari na svoje mesto.Zatvara ,Postu,Ambulantu,Mesnu kancelariju i sve sto smo imali u prigradskim naseljima .Pod plastom smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru.Otpustaju se lekari u bolnicama,radnici u javno komunalnim preduzecima pod istim izgovorom.ALI zato u opstini imamo na svakom radnom mestu barem troje zaposleni koji tu dolaze stranacki i nesmeju biti otpusteni .PA NEMISLITE VALDA DA ONI CISTE JAVNE WC ILI POVRSINE ne oni samo treba da iz prikrajka vrebaju kada ce radna stolica biti slobodna da sednu.Imali neko javno preduzece da nema bar tri placena direktora?.Dokse dvoje svadja treci vlada.Nama ostaje samo da jedni drugima solimo pamet i psujemo sve po spisku .Prijatno.

 4. danilo-pjevach kaže:

   vi ste mi svi neki urbani koji hejtujete ovo…

 5. djomla kaže:

   

  Usputachni:

  Zakucase "500" novih dasaka za 5 miliona i misle to ce resiti problem. Mozda jeste resio jedan mali deo problema ali u sustini sve je isto.

   

  Verujte, niko ne misli da je reseno ista ovim radovima na strandu. On je prakticno nefunkcionalan kao i obliznje kabine. Prosto, uradjena je sanacija da ne izgleda bas toliko oronulo i da neko ne propade i ozledi se. Nista vise.

OSTAVITE KOMENTAR