Predavanje: Proaktivna zaštita zdravlja

Predavanje o proaktivnoj zaštiti zdravlja i prevenciji bolesti kod starijih lica je održana u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u ponedeljak 13. jula 2020. godine sa početkom u 16 časova.

Predavanje je bilo namenjeno starijim sugrađanima a ulaz je slobodan.

Za sve posetioce su obezbeđene maske.

O pravilnoj ishrani koja obezbeđuje dobro zdravlje, poboljšava mentalne sposobnosti, produžava životni vek, povećava snagu i izdržljivost, se oduvek govorilo. Sve više ljudi shvata da njihovo zdravlje najvećim delom zavisi od njihovih životnih navika. Ishrana, fizička aktivnost i socijalna sigurnost, mogu da stvore snažne predispozicije ka različitim bolestima, ali i da ih spreče, smanje ili otklone.

Predavanje je održala Prim.mr.dr.med. Liljana Sokolova, doktor medicine, specijalista higijene, magistar zaštite životne sredine, pred odbranom doktorata iz oblasti Narodnog zdravlja, tema iz ishrane.

 

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizovao u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je bilo preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikovao prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR