Predsednik parlamenta Mađarske u kampanji podrške Savezu vojvođanskih Mađara

Predsednik parlamenta Mađarske Laslo Kever, u sklopu predizborne kampanje Saveza vojvođanskih Mađara, boravio je juče u poseti Horgošu, Subotici i Zrenjaninu.

Nakon posete kaštelu Karaš u Horgošu, Kever je učestvovao na Okruglom stolu posvećenom položaju Centralne Evrope u 21. veku u Subotici, da bi nakon toga u Zrenjaninu predao na upotrebu Dom siromašnih školskih sestara koji je obnovljen sredstvima Vlade Mađarske.

Kever je najavio dalju podršku matice ovdašnjim Mađarima.

“Uveravam ovdašnju mađarsku zajednicu da, kao i u protekloj deceniji, od strane Vlade koju vode FIDES i KDNP, i u narednom periodu mogu da računaju na pomoć matične države i kada se radi o obnovi neke škole, o političko-diplomatskoj podršci, tako i u realizaciji ekonomskih programa koji treba olakšaju opstanak u rodnoj zemlji”, rekao je Kever.

 

RTVKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  E moj mađarski jarane, pitanje je samo koliko će ovdašnjih Mađara da podrži ovu dugogodišnju lopovčinu. Ne znaš ti, Kever baratom, koga podržavaš. Ako malo vratiš film unazad, naš pastir je na tako dobrom glasu da ga čak ni Mađari u Mađarskoj ne mogu smisliti. Sećamo se vrlo dobro kad ga je ona žena herojski pljunula u usta što je pretpostavljam opravdano i zaslužio. S obzirom da ga toliko vole u matičnoj državi, mogu da zamislim kakvu ljubav prema njemu gaje ovdašnji Mađari, koji ga najbolje poznaju.

 2. Bbuu kaže:

  Szegyeld magad ! Nem mész a vucsityot is nyalni… ?!

 3. zedan kaže:

  Trebalo bi na izbore da izadju pod rednim brojem 1/a
  To je realnost

OSTAVITE KOMENTAR