Predsedniku ŽFK Spartak ukinuta suspenzija

Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak iz Subotice, odlukom Disciplinske komisije FS Srbije u junu mesecu ove godine bio je kažnjen zabranom vršenja svih funkcija u fudbalskom sportu u trajanju od dve godine zbog navodno učinjenog prekršaja iz disciplinskog pravilnika FSS učinjenog vređanjem, klevetanjem i iznošenjem neistina protiv funkcionera i rukovodstva FSS.

Komisija za žalbe FS Srbije je na održanoj sednici dana 19.oktobra 2017.godine razmatrala ceo postupak i u potpunosti usvojila žalbu predsednika Spartaka, g-dina Zorana Arsića i ukinula prvostepenu odluku Disciplinske Komisije FS Srbije, kojom je Zoran Arsić bio udaljen dve godine iz fudbala.

arsic

Komisija za žalbe je dala instrukcije Disciplinskoj Komisji FS Srbije kako i na koji način može biti primenjena određena odredba člana Disciplinskog pravilnika FS Srbije.

“Desio se presedan da je Disciplinska Komisija FS Srbije donela maksimalnu disciplinsku meru van svojih ovlašćenja u želji da me onemogući da privedem određene postupke kraju u slučaju ŽFK Mašinac Niš, ŽFK Mašinac Trace PZP Niš, ŽFK LASK Lazarevac – LASK Crvena Zvezda Beograd i ŽFK Crvena Zvezda Beograd. Drago mi je što su u međuvremenu brojni državni organi potvrdili svojim konačnim odlukama da sam bio APSOLUTNO U PRAVU u pogledu kršenja Zakona o sportu i mnogih drugih fudbalskih propisa od strane pojedinaca i određenih organa FS Srbije. Osveta nije način rešavanja problema, a jedini greh ŽFK Spartak i mene kao njegovog zakonskog zastupnika je bio i ostao zahtev prema FS Srbije da fudbalski propisi podjednako moraju da važe za sve fudbalske klubove i da bude dosledna primena fudbalskih propisa prema svima, a ne kao do sada da se na burazerski način i selektivno primenjuju fudbalski propisi u zavisnosti ko je s kim dobar i ko kojoj političkoj partiji pripada. Istrpeo sam udare kao dugogodišnji sportski radnik i pokušaje da me odstrane iz fudbala, ali…pravda je spora… ali dostižna!”, rekao je Zoran Arsić.

 

RTVKOMENTARI

 1. Palićanin kaže:

  Arsiću moze li postojati aktivnost u tvojoj biografiji a da nije bilo sudova.cirkusa.novina.Kao fudbaler secamo se optuzbi da si prodavao utakm.kao sudija naprasno si skinut sa liste po kuloarima se pricalo da si uzeo pare izraelcima.nasu ligu i sudjenja bez komentara bilo je svega.kao pionir u osnivanju skole fudbala opet cirkus igrao samo prijateljske utakm nisi se ukljuc u utakmice saveza.kao biznismen prevare.dugovi upropasceni poslovi kladionica.otpada.čips.brod.Sudjenja i afere.otimanja i kradje kod gradnje crkve na paliću.ulaska u politiku.kao sportski radnik borbe protiv svih.uspešan pokusaj skidanja tadasnjeg i ti kao buduci preds fsv I na kraju kada vise nisi imao kud privatizovao si žfk svi znaju da si ušao u 1.ligu fiktivn utakm koja nije odigrana.i cestitam ti na uspesima uz to si nasao zanimanja i uhlebio sinove.ali shvatas li gosp.Arsiću da si ti prevarant koji napada sve oko sebe da bi prikrio svoj veš.ostavi masinac.zvezdu i optuzbe.igrajte fudbal uz primedbu ‘nema ti subotickih devojcica’

 2. Miloš Obrenović kaže:

  Jedni ga kude, drugi hvale. Ovi što ga kude ne libe se od laži i kleveta, kao ovaj “Palićanin”, a to čine zato što nemaju pojma o temi o kojoj govore ili namerno izvrću istinu iz sebi znanih razloga.

  Ipak, jedan komentar na društvenoj mreži izaziva posebnu pažnju zato što ozbiljno upozorava na žalosno stanje u domaćem pravosuđu.
  Predsednika Disciplinske komisije Žarka Stevanovića, koji je izrekao prvostepenu odluku i koji je ujedno i sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, eminentni pravnici iz Komisije za žalbe PODUČILI su na koji način se mogu primenjivati odredbe Disciplinskog pravilnika. Bruka da ne može biti gora. U domaćem pravosuđu imamo previše “Stevanovića” sa nedostatkom znanja, sa manjkom morala i sa viškom ulizičkog mentaliteta?

  Osim trulog pravosuđa urušeni su gotovo svi segmenti koji treba da čine jedno “normalno” društvo. Postali smo zemlja “mrzitelja” i rijalitija, od skupštine do svakodnevnog života, u kojoj glupaci i kriminalci vode glavnu reč. Svi ostali koji takve podržavaju i slepo slušaju, ili su glupaci, pa ne shvataju svoje činjenje, ili su najobičniji beskičmenjaci i ulizice čije sitnoposedničke interese je lako zadovoljiti šačicom sitnih apoena.

  I da se vratim na komentar koji je napisao “Palićanin”. Samo glupi i snishodljivi podanik može izreći glupost – ostavite na miru one koji krše zakone i gledajte svoja posla. Žalosno i glupo!
  Čast, poštenje, data reč koja obavezuje, čojstvo, viteštvo… sve su to danas nepoznati pojmovi zagubljeni u prošlosti daleko od naše sumorne realnosti. U toj našoj realnosti, kakva god da je, ne mogu dozvoliti da nam neprosvećene individue i polupismeni neandertalci drže lekcije o časti i poštenju, kao Palićanin, na primer.

 3. Ćuran kaže:

  Da li je moguće poverovati navode “Palićanin-a” koji ispoljava zabrinjavajući vid nepismenosti sa strahovitim gramatičkim greškama u svom komentaru?! Neverovatno koliko obrazovanja i edukacije fali našem narodu! Palićanin bi trebao da radi na sebi i sopstvenoj edukaciji, a ne da se bavi iznošenjem laži i dezinformacija!

OSTAVITE KOMENTAR