Predstava subotičkog Pozorišta pobednik Sterijinog pozorja

Najbolja predstava 56. Sterijinog pozorja u Novom Sadu je “Kukavičluk”, autorski projekat Olivera Frljića, u izvođenju subotičkog Narodnog pozorišta/Kazališta/Nepsinhaza,
saopštio je danas festivalski žiri, kojim je predsedavao reditelj i dramski pisac Goran Marković.
Frljiću je pripala i nagrada za najbolju režiju iste predstave.
Te odluke donete su većinom glasova članova žirija, koji su na takav način odlučili i da na ovom festivalu ne bude dodeljena Sterijina nagrada za tekst savremene drame.

Slika

Komad "Kukavičluk" je deo trilogije hrvatskog pisca , reditelja i glumca Olivera Frljića, koji se i ovog puta osvrće na nedavnu prošlost našeg regiona, istovremeno se baveći i aktuelnim društveno-političkim prilikama kroz ispovest glumaca subotičkog teatra.

Prema Frljićevim rečima, predstava je pod pritiskom svog naslova postala scenski esej o odnosu individualne i kolektivne krivice, ali i o raspadu jednog utopijskog pozorišnog projekta i onome u šta se on pretvorio, kao i o našoj (ne)spremnosti da ozbiljno razmatramo odnos pozorišta i društvene stvarnosti.KOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    Svaka čast i pohvale kompletnom pozorištu našeg grada koji u nemogućim uslovima ostvaruju vrhunska dostignuća. Posebna zahvalnost i čestitka gospodinu Frljiću za hrabrost da ovu predstavu stavi na uvid širem auditorijumu. Znam da postoji komisija za selekciju ali već sam čin je bio frapantan za "neprikosnovene veličine pozorišne umetnosti" iz Velegrada (BG). A kritike u dnevnoj štampi posle izvođenja predstave takođe su bile više negativne nego pozittivne samo zato što na kraju prredstave nisu nabrojana imena svih žrtava. Ko je gledao predstavu zna o čemu pišem a ko nije iskreno preporučujem da je pogleda. Garantujem da iz sale niko neće izaći ravnodušan. U umetnosti ne postoji provincija , unutrašnjost, mali grad uz granicu, slučajan spoj okolonosti entuzijasta i slični šabloni.

OSTAVITE KOMENTAR

38 + = 45

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: