Predstavljen Kongresni biro Subotice

Kongresni biro Subotice, koje se nalazi u sastavu Turističke organizacije Subotice, danas je predstavljen subotičkoj javnosti i interesnim grupama. Kongresni biro kao institucija bavi se poslovima koordinisanja ugostiteljskih objekata i institucija koje organizuju velike kongrese, poseduje bazu podataka velikih kongresa i olakšava hotelijerima uspostavljanje saradnje i komunikaciju sa njima.

 

– Analizom smeštajnih kapaciteta i dodatnih usluga u našem gradu, došli smo do zaključka da su kongresi i poslovni turizam nešto na šta treba da stavimo akcenat, jer nemamo more i planinu, jezero je u lošem stanju, a poslovni turizam je i ujedno oblik turizma koji donosi i najviše novca – rekla je Ivana Jovčić, vd direktora TOGSa.

 

Turistička organizacija Subotice je uz Kongresni biro Srbije i finansijsku pomoć USAID-a uspela da napravi i dve luksuzne brošure Subotica Incentive i Subotica Meeting and Events na srpskom i engleskom jeziku, dok je u planu i izrada brošure na mađarskom jeziku. Takođe, objavljen je i web sajt www.meetinsubotica.rs na kome će svi potencijalni organizatori poslovnih skupova i konferencija imati priliku da u nekoliko klikova dobiju neophodne informacije o smeštaju, restoranima, specijalnim prostorima, kongresnim salama…

Uslovi da se jedna kongresna destinacija nađe na spisku Kongresnog biroa Srbije koje on preporučuje, su da ima makar četiri hotela sa četiri zvezdice, da postoji 300 soba i da postoje sale koje ugošćavaju 300 ljudi. Pored Subotice, u Srbiji jedino još Beograd, Novi Sad, Kopaonik i Zlatibor ispunjavaju ove uslove sa potencijalom u Vrnjačkoj banji i Nišu.

 

– Naš posao je da ubedimo ljude da je Subotica, pa samim tim i Srbija, adekvatna destinacija za održavanje kongresa. Međutim, prvi preduslov je da ubedimo sebe da smo mi destinacija na koju turisti treba da dođu i da imamo šta da ponudimo – rekao je Miloš Milovanović, direktor Kongresnog biroa Srbije.

 

– Kongresni biro Srbije, u vreme svog formiranja, 2007. godine zauzimao je oko 70. mesta u svetu, a sada smo uspeli da preteknemo veliki broj zemalja istočne Evrope, i sa pozicijom 43 u svetu nalazimo se u rangu kongresnih destinacija kao što su Hrvatska i Rusija – istakao je Milovanović.

 

Uslovi da se jedna kongresna destinacija nađe na spisku Kongresnog biroa Srbije su da ima makar četiri hotela sa četiri zvezdice, da postoji 300 soba i da postoje sale koje ugošćavaju 300 ljudi. Pored Subotice, u Srbiji jedino još Beograd, Novi Sad, Kopaonik i Zlatibor ispunjavaju ove uslove sa potencijalom u Vrnjačkoj banji i Nišu.KOMENTARI

 1. deki85 kaže:

  vd direktorka, jel joj to prvo zaposlenje?

 2. dasHHa kaže:

  Ma dajte: „…u rangu kongresnih destinacija-Hrvatska i Rusija…“ Ko je tu lud??

 3. Boardwalk Empire kaže:

  deki85:

  vd direktorka, jel joj to prvo zaposlenje?

   

  Amin!…strasno ali istinito!!!!

 4. NN kaže:

  Glupost, bolje resavajte investicije za Banju Palic

 5. nesvrstan kaže:

  Ja sam svoje mišljenje o TOGS već jednom izneo, da se ne ponavljam potpuno, samo bih još jednom napomenuo da odgovorna osoba, koja je iz „nekog“ budžeta uzela novac pa i za svoju dnevnicu, MORAAAAAA ostati na štandu do zatvaranja sajma, a ne , kao gđica sa slike, da je nema tokom celog poslednjeg dana, u stvari… nije bilo nikoga!

 6. Cure del Amore! kaže:

  nesvrstan:

  Ja sam svoje mišljenje o TOGS već jednom izneo, da se ne ponavljam potpuno, samo bih još jednom napomenuo da odgovorna osoba, koja je iz „nekog“ budžeta uzela novac pa i za svoju dnevnicu, MORAAAAAA ostati na štandu do zatvaranja sajma, a ne , kao gđica sa slike, da je nema tokom celog poslednjeg dana, u stvari… nije bilo nikoga!

  Pa vidi, obzirom da su je na to mesto kandidovali i imenovali experti (ugrsg17+…i ko vec ne)… smatra se da i kao nevidljiva na standu vrsi neku expertizu u obliznjem trznom centru kupujuci opremu (obucu, odecu, sminku itd) za licne potrebe i za, neke, sledece prezentacije…. straaasnoooo!!!!!

  ali ako je za utehu… izbori (ovde mislim na lokalne od kojih zavisi pozicija doticne) su vrlo blizu…kao i njen status…. taj seo „plena“ sigurno nece vise drzati experti…eto…(moderatore, lepo te molim da ne obrises post!!!)

OSTAVITE KOMENTAR