Predstavnici Hrvata u Srbiji pozvali sunarodnike da glasuju

Predstavnici hrvatske manjine u Srbiji pozvali su danas sunarodnike sa dvojnim državljanstvom da glasaju za hrvatske kandidate na izborima za Evropski parlament u diplomatskim predstavništvima Hrvatske u Beogradu i Subotici.

U pozivu, koji je predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov uputio preko društvenih mreža i medija, pozvao je Hrvate da glasaju 26. maja, prenosi Hina.

– I Hrvati u Srbiji mogu svojim glasom da utiču na novi sastav Evropskog parlamenta! – poručio je on i pozvao sve pripadnike hrvatske zajednice da iskoriste svoje pravo i da izaberu članove Evropskog parlamenta koji će zastupati iste političke vrednosti i raditi na razvoju projekta EU.

Pozivu na EU izbore pridružila se i predsednica Hrvatskog nacionalnoga eća (HNV) u Srbiji Jasna Vojnić rekavši da se izbori za Evropski parlament tiču i hrvatskoga naroda u Srbiji.

– Davanjem glasa na svojevrstan način možete uticati na poboljšanje položaja pripadnika naše zajednice. No ovi izbori su i prilika da se osnaži dodatno saradnja hrvatskoga naroda s najrelevantnijim političkim činiocima u domovini, koji će svakako zastupati i interese Hrvata iz Srbije u Briselu – rekla je Vojnić.KOMENTARI

 1. Fux.. kaže:

  Nešto u ovoj objavi ne štima.Naime izjava Tomislava Žigmanova da treba poboljšati položaj Hrvata U Srbiji putem EU izbora kontradiktorno je sa njegovim ranijim izjavama. On je onda izjavio da u Srbiji pod vlašću Aleksandra Vučića danas imaju sva prava…Ili ipak to je bio samo politička podrška SNS-u i da on ‘etnobisnismen’ sa svojo družinom ostaje pri državnoj jasli ,i da se domognu još sredstava iz Hrvatske…

 2. Hugo kaže:

  Glasuju,mal nisam pao sa stolice.Ja sam mislio da se Krovatski kaze glasnduju ili vriste po papiru.Znaci,glasuvači idite na glasuvunjanje.

 3. Bunjevac kaže:

  Oćedul’ i Bunjevci moć glasat?

 4. Izborna komisija EU kaže:

  @ Bunjevac
  24. 05. 2019. u 18:04

  Oćedul’ i Bunjevci moć glasat?

  Ocedu, ocedu, al samo ako ispune dva uslova.
  1 Da znaju procitati ime kandidata.
  2 Da imaju Hrvatsko drzavljanstvo.

 5. Bunjevac kaže:

  Šta će kast Mirko Bajić?Oćel’ on dozvolit Bunjevcima da glasaju?Vajdar će štogod tim povodom “saopštit”.

 6. I.S. kaže:

  @Fux
  Pa kada na red dođe vreme da se Zagrebu uzmu pare, onda se kuka na nepravdu i ugroženost.
  A kada se uzimaju pare iz Beograda, onda se priča o multi kulti suživotu.
  Da se tipu kao što je Žigmanov ne isplati ovo što radi, odavno bi se on negde drugde prikačio kao krpelj. Neradnik i sitni politikant. Dobro ste ga okarakterisali-etnobiznismen.

 7. Bunjevac kaže:

  Čudno je da za Žigmanova pričaju da je neradnik,sitni politikant i etnobiznismen.Naime,ako je on sve to šta je onda Mirko Bajić?

 8. I.S. kaže:

  Bajić? Isto.

 9. Bunjevac kaže:

  Nemož bit isto jel jedan laže,a drugi govori istinu,jedan je za laganje nagrađen,a drugi zbog istine nosi glavu u taški.Isto je samo za one koji žele sakriti meritum stvari,očajni što nema više Jugoslavije koja je bila idealno pokriće za svakojake političke konstrukcije.I laži.

 10. I.S. kaže:

  Laže i tvoj Žigmanov, ohohoooo…
  A što se Jugoslavije tiče, kladim se da si bio Jugosloven i po, dok je postojala. Baš kao i Bajić.

 11. Fux.. kaže:

  @ Bunjevac ,Mirko Bajić će glasovati kada je Hrvat ,naime on je na vreme pobrinuo da im Hrvatsko državjanstvo .Samo drugima soli pamet.

OSTAVITE KOMENTAR