Preduzeće Park Palić

Na jučerašnjoj Skupštini konačno su rešena neka pitanja oko „novoosnovanog“ preduzeća „Park Palić“. Osnovna delatnost ovog preduzeća koje je osnovano kao D.O.O. je sprovođenje Master plana Palić, odnosno obezbeđivanje osnove za investiranje u Palić i stvaranje uslova za pretvaranje ove za sada potencijalne destinacije u elitnu banjsku, rekreativnu i kupališnu destinaciju.

 

S obzirom da je preduzeće osnovano sredinom prošle godine, jučerašnjom odlukom u Skupštini preduzeće i zvanično počinje sa radom. Naime, u aprilu 2008. godine potpisan je aneks ugovora o zajedničkom osnivanju i investiranju između grada, pokrajine i republike. Sva tri osnivača su obavezna da obezbede po 1/3 ukupne sume troškova za funkcionisanje preduzeća.

 

Ono što bi PP trebalo da uradi je sređivanje kanalizacije, pogotovo u onom delu gde će se turizam i najviše razvijati a to je na mestu današnjeg Vikend naselja, oblast oko Kanjiškog puta gde bi trebalo da se nalazi Aqua park i oko Omladinskog jezera. Zatim, za omogućavanje kupanja u jezeru potrebno je doneti rešenje za prečišćavanje vode, rekonstruisati obaloutvrdu, urediti plažu, srediti probleme oko parking mesta na Paliću… rekonstruisati Ženski štrand i druge objekte koje su u lošem stanju, npr. vila Bogojvar, rešiti probleme nelegalno izgrađenih objekata na plaži…KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Kada pogedam spisak "obaveza" koji si navela u predhodnom postu, postavljam sebi pitanje: "A koji segment je ostao da ne mora da se sređuje?", drugim rečima da li postoji nešto na Paliću što ne mora da se sredi i što je već sređeno?

  2. Dreamgirl kaže:

    Pa da, dobro pitanje. Evo letos je počeo da se sređuje Muški štrand. Nije bitno kako je problem trulih dasaka rešen, dokle su stigli sa radovima, da li su radovi počeli u sred leta i u "jeku" kupališne sezone za koju su čelnici Palić-Ludaša procenili da je donela 30 % više zarade nego u 2008., ili u predsezoni kada se to inače i radi… Bitna je priča!
    Ruku na srce izgrađena je "marina", kakva takva ali dobra je za početak

OSTAVITE KOMENTAR

67 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: