Preko leta rekonstrukcija Narodnog pozorišta poskupela čak tri puta

Ugovor je 19. juna povećan za 5,9 miliona dinara, 5. jula za 2,7 miliona, a poslednja izmena usledila je 10. avgusta kada je ugovor povećan za 20,5 miliona dinara.

U prvom slučaju je obrazloženo da je tokom izvođenja radova došlo do pojave podzemne vode u podrumskom delu objekta koje iziskuje izvođenje dodatnih radova na sanaciji curenja vode na evidentiranim delovima konstrukcije.

U druga dva obrazloženje nije precizirano, već je navedeno da se „ukazala potreba za izvođenjem dodatnih (nepredviđenih) radova“.

Svim izmenama je ugovorena cena porasla sa 962,4 na 991,6 miliona dinara bez PDV-a, odnosno sa 1,154 milijarde na skoro 1,190 milijardi dinara sa PDV-om.

Ugovor sa izabranim konzorcijumom izvođača radova sklopljen je 9. februara, a oročen je na 240 dana.

Prema najavama vlasti, zgrada Narodnog pozorišta bi trebalo da bude završena i stavljena u funkciju do kraja godine.

 

Beta



KOMENTARI

 1. Maksima kaže:

  Stavarno nam netreba pozoriste. Nek ostane ovako kako je samo da vise nekradu novac. Ovo je strasno da strasnije nemoze biti.

 2. Brando kaže:

  Labudovo jezero

 3. detoxboy kaže:

  Pozorište se rekonstruiše već ko zna otkad!
  Zašzo ne polažete račune, pa da građani vide, sve crno na belo! Ko je krao, lagao itd neka snosi posledice!
  Isto to važi i za akvapark, SU-trans, obilaznica, podvožnjaci i sve ostalo što bi trebalo u normalnoj državi da bude TRANSPARENTNO ako je to zajednička svojina!
  Pa da vidimo na sledeĉim izborima kako bi prošli „graditelji“!
  Krajne je vreme da se nešto korenito menja u Subotice

 4. Djuka kaže:

  Ko je gradio pozoriste taj treba da neku garanciju na izvedene radove.Tog ko je
  nadzorni organ treba odma smestiti u zatvor i baciti kljuc oduzeti mu sve tri kolena u nazad i napred.

 5. zoran kaže:

  Mogu misliti koliko kosta mesečno odrzavanje ove skalamerije, pogotovo u zimskom periodu.Pa kome trebaju tri scene, mozda NewYork ili Milan,pitali se iko za cenu održavanja objekta.

 6. Rokfeler bi pocrveneo pored vas kaže:

  Sravnite ga sa zemljom, rasprodajte cigle i uplatite bolnici i sirotinji

 7. Pizza kaže:

  Već 16 godina rekonstruišu pozorište. I dalje ne razumem zašto treba toliko vremena.

 8. Punisher kaže:

  Ma ovi nas lažu i pljačkaju decenijama.
  Doživotna robija za političare! Ne za neke već za sve!!!

 9. Caru carevo kaže:

  Evo danas sam vam uplatio pare na ime poreza. Možete limuzinu svoju da napunite gorivom.
  Ili da popijete šampanjac na jahti.
  Mi vičemo lopovi a ukrali niste, sve što imate su naše donacije.

 10. Metla kaže:

  Da dodje Kim Dzong Dzung iz Severne Koreje na vlast, sve bi vas postrojio na najvecoj sceni u pozoristu i javno streljao.
  Gadite se sada vec skoro svim suboticanima.

 11. Anonimni kaže:

  Vremena u kome danas i u nekom narednom periodu zivota budemo dusali ovde na tlu parcenceta zemlje su se mnogo odmakla od onog datuma kada je pokojni Kasa postavio tadasnji svoj cilj kao tadasnji gradonacelnik. Decu i omladinu odgajaju mobilni telefoni u njihovim dlanovima. Roditeljima je to komotno izuzev nekog pedagoga. Kultura se odenula u razbojnistvo iz raznih uglova sveta te potrebe za kulturnim programima i nema… Odvikla nas novo pisana vremena od pracenja pozorisnih predstava. T U G A. Razbojnistvo. Psi na ulicama lutaju kao u najsiromasnijim drzavama sveta. Otreznite se suboticani. Budjenje!!

 12. croat kaže:

  Rokfeler to i meni pade napamet, srusite ga i uklinac

 13. Pistolero kaže:

  Svi se kao nešto bunite a kad treba izaći na protest protiv vlasti, nigde nikog… Sad tišina!

 14. facebook kaže:

  Pastor sa svojom svm-om i bakic sa sns-om su odgovorni za propast Subotice!!! Tu su više godina a grad propada svaki dan! Ovo ćemo i ono ćemo a ništa ne urade a milione stavljaju u džep. Izmišjaju nove projekte samo da bi mogli još više da kradu!
  I jedni i drugi treba da robijaju a partije da se rasformira!
  Pastora treba što pre u zatvor strpati da ne bi umro prvo pa da ne odgovara za svoja dela. I ovog drugog isto!
  Niko nije zauvek vladao i vaš kraj će doći uskoro!

 15. mozakss kaže:

  Trebali ste odmah cenu podici na milijadu eu.
  Dobro je i ovoliko,ali orvo pokazite sve racune sta ste gde kupovali,sta ste koliko ugradili,ko je gde pogresio kod izvodjenja radova,da mu se naplate penali,pa kad se svi racuni svedu na nuku,onda da se vidi ko je kome koliko duzan.ko zna..mozda neki izvodjac i pobegne sa gradilista a sa njim i deo iz gradske uprave..

 16. Glupost kaže:

  Rekonstrukcija, a nije još ni zavrseno… 10 miliona eu.. . A trebalo je da za 30 mil eu bude komplet završeno. Pitanje je kako će to isto pozorište raditi kada bude sve gotovo..Grad neće moći ni struju da mesečno placa. Glumci trenutno imaju pristojne plate ez puno rada.. Malo i tezgare, ali.. Od nove godine videćemo kako će sve to izgledati.. Zbog nečije megalomanije

 17. Bobo kaže:

  A lepo smo mogli imati klinički centar za te pare a ne par stubova za slikanje i kićenje lampicama(vidim da je jedino to „funkcionalno“ na matoroj oronuloj vlažnoj zgradi)

 18. Bobo kaže:

  Ljudi moji,oni hoće da „rekonstruišu“ pešačku zonu tj.korzo.To trebamo sprečiti kako znamo i umemo

 19. Nemac kaže:

  Bez brige nastavite da kradete ovaj narod je sjeban u glavu posle 5 og oktobra i svasta veruje.Tuzilastvo i sudstvo svakako nece ni prstom mrdnuti.Satirite sve dok se Srbija ne svede na beogradski pasaluk.Za bolje i niste.Pozdrav iz EU.

 20. Palotay kaže:

  Nije vam bila dobra Marija Terezija, ni Tito, ni Jožef Kasa. Bunite se protiv Orbanovih donacija. Od žutih ste dobili Rimtutitiku. Sad uživajte u Srbistanskoj kasabi do Tokija. Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica vam se lupilo o glavu ko’ prevelik zalogaj.

 21. Nino kaže:

  @Maksima. “Netreba,nekradu,nemoze” Pusti ti pozoriste,vidi prvo da se polozi prvi,drugi i treci razred osnovne skole. Strasnooooo.

 22. jakuzzi kaže:

  Tako je to u prirodi kad magarci vode majmune…

 23. Maksima kaže:

  @Nino
  Jedino tebi smeta moj pravopis, drugi su svi razumeli sta sam napisala. Bivsi predsednik drzave je kupio skolu pa ti to nije smetalo. Vidis koliko si plitak, ako si toliko skolovan sto se spustas na ovu rubriku nas nepismenih. Strasnoooo

 24. Bilinger kaže:

  Izgradnjom Subotičkog pozorišta arhitekt – austrijanac Johannes Molzer postavio je temalj grada Subotice ,zgrade pozorišta koji je postala maskota ovog grada kao prva monumentalna zgrada kulture i prosperiteta na ovim prostorima prijašnjeg Austrijskog carstva. Po njegovom imenu treba nazvati trg ispred pozorišta .

 25. Nino kaže:

  @Maksima ili sto bi danasnji klinci rekli “godpodjo brate”,meni od 43 je neverovatno da neko ne zna bar osnovnu gramatiku,verujem da ste godina 50+ i nije mi jasno gde ste utukli tolike godine kad ove reci pisete zajedno. Kompromitujete se svaki dan na ovom sajtu,sve znate,sve vidite,non stop kritikujete,a sa druge strane ste ocigledno mnogo neobrazovani. Sad bih ja kao trebao slusati vase savete,vase kritike i nebuloze. Izgovor Vam je,da je predsednik kupio diplomu. Gospodjo draga,pa ako se sa tim tesite i pravdate svoju neobrazovanost,onda morate pod hitno promeniti terapiju. Zasto se spustam na vas nivo? Pa,pokusavam bar malo uticati na nepismene,da prvo poradite na sebi,a onda po potrebi i na drugima,da shvatite da je mnogo sramota biti nepismen,odnosno drzati lekcije obrazovanijima od sebe. Nemate Vi sramote izgleda…pretuzno i strasno. Slusam Vas i prosto ne verujem.Cuj nju,bivsi predsednik….hahahahahaha

 26. "Kjubik" kaže:

  @Nino
  Zašto ste „skočili „na izjavu o kupovini diplome bivšeg predsednika.
  Nije on kupio diplomu, još gore, dobio ju je.
  Nije on jedini, Mali plagirao doktorat……
  Ne treba tražiti“ dlaku u jajetu „, a ne videti slona.
  Premjerka ne zna govoriti, a kamoli pisati, Šapić stalno briljira, Vazduhoplohov……
  Sve Njegoš do Njegoša.

 27. Antun Čupak kaže:

  E moj svabo,ostani ti tamo disi nisi,nemoj se mišat u nas poso!!!

 28. Antun Čupak kaže:

  Bravo gospodine Nino,bar jedan pametan komentar!!!

 29. Nino kaže:

  Hvala gospodine Antune. Svako dobro.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: