Prekretnica za kombinat AD Kelebija

Nakon što je sredinom jula Mlekara Subotica prodala svoj udeo odnosno većinski paket akcija u poljoprivrednom kombinatu AD Kelebija kiparskoj kompaniji Arijus limitid (Arious limited) – za ukupnu sumu od 93 miliona dinara – sada se ta ista kompanija, za koju mediji navode da je sa Devičanskih Ostrva, pojavila sa ponudom da otkupili preostali paket akcija od 16,81 odsto kelebijskog kombinata.

 

Ponuda uključuje kupovinu ukupno 23.679 akcija, po ceni od 700 dinara po akciji.

 

 

Arijus Limitid na osnovu prethodne kupovine poseduje 83,19 odsto akcija, te će postati apsolutni većinski vlasnik kombinata AD Kelebija. Prema najavama u ponudi, kompanija AL neće menjati delatnost preduzeća, niti ga “seliti” na drugu lokaciju, već kroz investiranje želi da unapredi njegovo poslovanje odnosno da investira u njegov razvoj. Takođe, nova politika vođenja firme neće uticati na status zaposlenih, kao ni na njihov materijalni položaj, navode potencijalni kupci u ponudi.

 

 

Kombinat AD Kelebija je preduzeće koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i uzgojem stoke, odnosno krava, a privatizovano je novembra 2004. godine, kada ga je na aukciji kupila Mlekara Subotica, za 20 miliona dinara. Mlekara je tada imala velike planove za razvoj kombinata, a pre svega u uzgoju krava muzara.

 

 

DANAS

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR