Stari prelaz Horgoš od 7 do 19 časova

Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je danas pušten u rad, što će omogućiti da se novi granični prelaz Horgoš značajno rastereti tokom turističke sezone, saopšteno je danas iz Uprave carina.
horgosh, stari prelaz_660x330
„Putnici će nakon šest godina pauze ponovo moći da koriste stari granični prelaz Horgoš koji se nalazi u neposrednoj blizini novog prelaza i to odmah nakon svečanog otvaranja, tačnije od 15 časova“, navodi se u saopštenju izdatom nakon otvaranja.
Dodaje se da su prelaz Horgoš-Reske 2 svečano danas otvorili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Siđarto.

Stari granični prelaz Horgoš predviđen je isključivo za putnički promet i radiće svakog dana, uključujući i praznike, od 7 do 19 časova.

Tokom godine uglavnom će ga koristiti lokalno stanovništvo koje često prelazi granicu i to pešaci, biciklisti i traktoristi, dok će u sezoni i za vreme većih praznika biti omogućen promet putničkih vozila kako bi se smanjio pritisak na novi granični prelaz Horgoš.

Po Sporazumu između Vlada Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju potpisanom krajem januara 2012. godine, bilo je predviđeno otvaranje dva granična prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom i stari Horgoš – Reske, što je sada do kraja realizovano.

BETAKOMENTARI

  1. MNM kaže:

    Bravo, to smo cekali.

  2. idur kaže:

    samo sto niste objavili da granicnini prelaz radi samo za letnju sezonu do 1 septembra, to potvrdjuju svi madjarski mediji,cak i zvanicni sajt policije u kod komsija

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: