Premija kod Blaškovog križa

Kao i svakog jutra, Jelisaveta Dudaš je krenula u prodavnicu „Rele“ na Somborskom putu, pored Blaškovog križa. Kaže, nije im najbliža, ali su tamo najljubazniji.

– Tog jutra sam, kao i obično, kupovala “Blic”, ali i listiće za loto i bingo. Čak mi prodavačica nije dala prvi primerak „Blica“ koji je bio na polici, nego je uzela prvi ispod njega. Došla sam kući, a suprug je odmah tražio novine da čita. Dok sam ložila vatru, uzviknuo je: “Dobili smo kola”!
– Tako su Jelisaveta i Dezider Dudaš, penzioneri iz Subotice, dobili su glavnu nagradu u velikoj nagradnoj igri „Blica“ – “Toyotu Yaris“

Slika

Već pola veka su u braku, a “Tojota” će im, kažu za današnji BLIC, biti prvi novi automobil koji su dosad imali. Do sad su imali samo polovnjake.
Treći član domaćinstva Dudaš je crna mačka kojoj su dali ime Kormika, što u prevodu sa mađarskog jezika znači – garava. ”Svi obično govore da crne mačke donose nesreću, mi našu Kormiku negujemo već 12 godina i, evo, donela nam je sreću”, kažu Dudaševi. „Blic“ čitaju godinama unazad, a stare primerke nikad nisu bacali – kažu da im dobro posluže i za loženje vatre.
“Nećemo ‘tojotu’ ni prodati ni pokloniti, šepurićemo se u njoj”, kažu supružnici.

– Potpuno smo se zbunili kada smo shvatili da smo dobili nagradu i nismo bili sigurni šta treba da radimo. Otišli smo zajedno do prodavnice u kojoj smo kupili novine i kroz šalu rekli radnici da nam je greškom prodala automobil. I ona se iskreno obradovala i pomogla nam da kontaktiramo s redakcijom „Blica“ i prijavimo dobitak – objašnjava Dezider Dudaš.
Slika
Bračni par Dudaš redovno igra nagradne igre, ali im se sve dosad nije posrećilo. “Uvek smo se pomalo i ljutili na ‘Blic’ jer je delovalo da sve nagrade idu u Beograd ili u južnu Srbiju, a nikad nikom u Vojvodinu. E, sada vidimo da smo se prevarili”, kažu srećni dobitnici iz Subotice.KOMENTARI

  1. marginalci kaže:

    Cestitam!

OSTAVITE KOMENTAR

16 + = 26

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: