Premijera Nušićevog “Mister Dolara”

Sinoć je u Narodnom pozorištu na sceni Jadran premijerno odigrana komična predstava Branislava Nušića "Mister dolar". Kao što je bilo za očekivati, subotička publika je pokazala izuzetno veliko interesovanje i sala je bila popunjena do poslednjeg mesta.

 

DSC_0741

 

Rediteljka predstave, Snežana Trišić kaže da nije bilo teško pronaći vezu komada sa današnjim vremenom, jer je Nušić svevremen. Smatra i da je Nušić, na neki način bio savest svoga vremena, te da su i oni želeli da se postave tako prema komadu. Autorski tim, pored rediteljke čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Milica Grbić Komazec, Irena Popović koja potpisuje muziku i koreograf Andreja Kulešević.

 

Jadran - Mister Dolar

 

„Mister dolar“ je predstava u kojoj je angažovan ceo ansambl: Marko Makivić tumačio je lik Matkovića, naslednika i vlasnika hotela „Dolar“, Milan Vejnović je Žan, konobar u hotelu, dok je Jelena Mihajlović dočarala lik Mariške, konobarice u hotelu „Dolar“.

 

Jovan Ristovski je gospodin predsednik stranke, Suzana Vuković je gospođa u odnosima s javnošću ili PR dok ćemo Srđana Sekulića gledati u ulozi gospodina sa bogatim nasledstvom. Vladimir Grbić tumači lik gospodina sa dobrim vezama, Miloš Stanković je gospodin savetnik bez reputacije, a gospođa savetnikovica sa reputacijom je Kristina Jakovljević.

 

Zoran Bučevac glumi gospodina sa velikim zaslugama ili akademika, Ljubiša Ristović gospodina u komunikaciji s gospodom bogom ili sveštenik i gospodin šeik. Vesna Kljajić Ristović tumači lik gospođe sa glasnim žicama o kojoj se mnogo šapuće i gospođe poštene radnice u čarapari. Gospođa model šanel bila je Snežana Jakšić, dok je Branko Lukač bio gospodin kreator javnog mnjenja ili urednik, a Minju Peković smo gledali u ulozi Nine- ćerke gospodina predsednika stranke.

 

Jadran - Mister dolar

Scena Jadran - Mister dolar

DSC_0784

Sceena Jadran - Mister Dolar

 

Ko je propustio premijeru, moći će pogledati reprizu ove predstave već u nedelju u 19,30.

 

Sve fotografije sa ove predstave možete pogledati u povezanoj galeriji:

Branislav Nušić – "Mister Dolar"KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR