Premijera predstave “Konopac” u Subotici

Ansambl Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici, u subotu (4. maj) će premijerno izvesti predstavu “Konopac”, poslednju premijeru u tekućoj sezoni. Režiju potpisuje Olivera Đorđević.

Predstava “Konopac” postavlja konkretna pitanja. Postoji li savršen zločin? Može li se ubistvo zataškati i da li počinilac može izbeći izlazak pred lice pravde? Komad engleskog pisca Patrika Hamiltona, čija radnja se odvija u Njujorku, pred sam početak Drugog svetskog rata, adaptirala je dramaturg Tijana Grumić, a predstavu je na scenu postavila Olivera Đorđević.

“Za Razliku od drugih krimi romana, gde je uvek pitanje ko je ubica i ko je to uradio, ovde cela priča počinje tako da vi znate ko je ubica. To je malo neuobičajeni zaplet. Više sa radi o tome da li će ubice biti uhvaćene, i šta će se sa tim desiti, nego što je misterija oko toga šta se i kome desilo”, kaže rediteljka Olivera.

U predstavi, koja je rađena po delu koje je inspirisalo i čuvenog Alfreda Hičkoka da snimi istoimeni film, igraju i dva nova glumca, Aleksandar Milković i Aleksandar Stoimenovski, ali i poznata lica Drame na srpskom jeziku, kao što je Vladimir Grbić.

“Ovaj komad je pisan po istinitom događaju koji se desio otprilike u to vreme kada ga je Patrik Hamilton pisao. Dva čoveka su ubila jednog čoveka čisto iz zabave. Isto tako moram da kažem da ljudi koji znaju za Hičkokov film, možda će biti iznenađeni nekim postupcima i možda neće baš sve biti isto. To je samo po sebi vrlo imanentno”, ističe glumac Vladimir Grbić.

Premijernog izvođenje predstave “Konopac”, zakazano za subotu, 4. maj, a prva repriza za 11. maja, na sceni Jadran.

RTV

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR