Premijerno izvedena baletska predstava “Grk Zorba”

Sinoć je na Letnjoj pozornici na Paliću premijerno izvedena baletska predstava "Grk Zorba". Zbog nevremena u ponedeljak je predstava morala da se pomeri, a jučerašnja kiša je ponovo pretila da može doći do novog odlaganja. Ipak, Subotičani se nisu uplašili nevremena i došli u velikom broju, popunivši Letnju pozornicu do poslednjeg mesta. Ovoliko interesovanje su svakako opravdali plesači folklornog studija i baletske škole Raičević priredivši pravi spektakl i noć koja će se još dugo pamtiti.

 

Letnja terasa - Balet Grk Zorba (40)

 

Balet "Grk Zorba" je spoj folklora i klasičnog baleta. Ovo je priča o igri i ljudima, o Zorbi koji je svojom igrom hteo da ispravi sve životne nedaće i ljudske mane. Priča o velikoj ljubavi i bunt prema tradiciji jednog mediteranskog seoceta. Muziku za balet Grk Zorbu je komponovao Mikis Teodorakis, a koreografije su osmislili Natalija Raičević, Marin Jaramazovic i Luka Mihovilović.

 

Iako se ne radi o klasičnom baletu i originalnoj izvedbi, Subotičani su pokazali da su željni ovakvih predstava, a zbog ogromnog interesovanja postoji mogućnost da se predstava ponovo odigra, najverovatnije u avgustu.

 

Letnja terasa - Balet Grk Zorba (6)

Letnja terasa - Balet Grk Zorba (12)

Letnja terasa - Balet Grk Zorba (27)

Letnja terasa - Balet Grk Zorba (5)

 

Ostale fotografije pogledajte u povezanoj galeriji:

Balet "Grk Zorba"

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR