Preminuo Gojko Radić

Gojko Radić, istaknuti član i jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Subotici, član predsedništva i član Glavnog odbora SNS-a, dugogodišnji odbornik Skupštine grada, i u aktuelnom sazivu, nekadašnji poslanik u Narodnoj skupštini, preminuo je danas iznenada u 61. godini, od posledica infarkta.

Radić je rođen 1960. godine u Ugodnoviću, opština Teslić, Republika Srpska. Bio je oženjen, otac dva sina.

Po predlogu Episkopa bačkog g. Irineja, Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve dodelio mu je orden Svetog Save drugog stepena, kao dobrotvoru Crkvenoj opštini na Paliću.

Njegova uloga u stvaranju Srpske napredne stranke i u ostvarenju svih njenih uspeha bila je od velikog značaja, i neće biti zaboravljena.

Vreme i mesto sahrane biće saopšteno naknadno.

Info služba SNS Subotica
KOMENTARI

 1. BONA FIDE kaže:

  Saučešće porodici.

 2. rax kaže:

  covid zurka! kazu mestani da je prije 10 dana slavio nesto unucetu u omladinskom naselju, koje je toboze izgradjeno studentima, do sada mesto za covid zurke sns-clanova. navodno je bilo 200 gostiju. struju im uglavnom placam ja i drugi gradjani. sada bi trebali da kazemo nesto lepo, ja ne mogu. nisam ga poznavala, ali znam da nije znao da sastavi jednu prostoprosirenu, a da se enormno obogatio. Iz ovog sam mogla da zakljucim da on nije bio obrazovan dovoljno da zaradi posteno toliko para.

 3. Dragana kaže:

  Saučešće porodici!
  Inače, Teslić je 1960 bio u BiH a i danas je u BiH

 4. Realan kaže:

  Rax
  Ako ga nisi poznavala kako mozes ruzno da pricas?Iz tvog komentara se tek vidi da ni ti bas mozga nemas.Ne sudi drugima,gledaj svoja posla,svako svoj krst nosi..

 5. Anonimni kaže:

  Bio je jedan od osnivača SNSa. Vremenom je marginalizovan kao i gotovo svi ostali osnivači, zajedno sa Tomom Nikolićem koji je politički sahranjen. Oko Vučića su ostali samo najveći bednici.
  Dobar tekst na tu temu, jednog od osnivača:
  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/sns-je-zaboravio-osnivace-i-tomislava-nikolica/

 6. rax kaže:

  sta pricas, ja nisam pricala nista lose, vec sam navela cinjenice. ja bih mogla da zalim nekog, ko je ucinio nesto dobro zajednici, gradu ili sl. niti ga zalim, niti se radujem. covid zurke su cudo, treba ih izbegavati!

 7. Dule kaže:

  @rax
  Ti si jedna najobičnija “babatračara”. Već si uspela da “saznaš” i gde je bio i šta je radio i čiju struju je trošio da je i covid u pitanju a ne infarkt. Kako te samo nije sramota. Umro je čovek a ne pašče. Baviš se tuđim životima jer svoga nemaš. Kažeš ne poznaješ ga, ali znaš da ništa nije uradio za ovaj grad i zato ga ne žališ. Od tebe je uradio sigurno mnogo, mnogo više. Saučešće porodici.

 8. zozon kaže:

  @Dragana
  Na žalost tvoju i tebi sličnih R. Srpska postoji i Teslić jeste u R. Srpskoj.

 9. Vučićev savetnik Tony kaže:

  Ovo je božija volja……nema veze sa koronom……Neka počiva u miru ako ga je zaslužio Božijom voljom.Zasluge za osnivanje SNS a su božija kazna.Ko god je u tom satanističko lopovskom društvu loša ga sudbina čeka jer se ogrešio o narod i državu.

 10. Ratko kaže:

  Zasto administratori dozvoljavaju da se poput Rax javljaju????

 11. Odani DS ovac kaže:

  @Dule
  Da stanem malo u zaštitu raxa.Prvo glavne babe tračare i retardirana njuškala su upravo ovi naprednjaci tj GMO radikalske svinje i ostale Dos zivotinje koji se uhlebio u kartelu.Taj zločinački kartel će biti rasturen jer mu istekao rok trajanja i svi računi će doći na naplatu od gazda. To su sitne duošničke jajare na najnižem nivou lanca ishrane kojima se i stranci smeju.Kao ovom picoustom majmunu i onoj nepismenoj radikalskoj svinji koja će još malo sa bajčetinskom travarkom da se baškari na Dedinju.

 12. Aleja Subotickih marsala kaže:

  Mislim da je ipak dosta ucinio za ovaj grad moj predlog je da mu se oduzimo i dignemo spomenik u kod picerije Boss,odmah pored spomenika M.Korvina.Mogli bi i pored njih i za Kaszu i zaKizur Istvana i Mikic Spartaka.To bi bas bio lep niz a i zasluzuje nesto tako lepo picerija Boss.Trebalo bi dodati pored njih ili Korvina one lepe narandzaste stubove kao kod gimnazije.

 13. Glupost kaže:

  Rex i ostali dezurni kritičari i nezadovoljni vi sa sobom i svojim životom… Gojko Radić je umro od srčanog udara… drugo..za života je imao dobrih i ružnih stvari…ali je bio čovek…ko to od vas i mene nije imao loših stvari u životu…niko…zbog toga molim vas o čoveku koji je umro…nikada se ne govori loše…Bog to sve poravnava…a pok.Gojku neka je laka zemlja i nek počiva u miru…

 14. Zoki kaže:

  @Rax koliko si zadojena mrznjom, strasno jadno i bedno

 15. Odani DS ovac kaže:

  @Glupost
  Picousti se napio kad je Đinđić ubijen ,setite se šta je govorio o njemu posle streljanja a naročito pre…….Niko nije nezadovoljan nego smeta nepravda.E tu će se uskoro staviti tačka.Gospodari su rekli dosta!!!!…….A onda sledi pitanje para.A tu su zapadni forenzičari zakon.Čak su i Rusiju dobro pretresli.Jbg ljudi imaju sve dokaze i pristupe čak i tajnim fondovima onih koji misle da su nedodirljivi.He he he.

 16. Ljubica B. kaže:

  @rax
  Koliko mrznje u vama, zalim vas. Vi ste sami sebi kazna.

 17. ... kaže:

  OVA DISKUSIJA SE ZATVARA

OSTAVITE KOMENTAR

+ 86 = 93