Preokret NIS Spartaka za drugo mesto

NIS Spartak – Jedinstvo (Užice) 3:1 (21:25, 25:17, 25:7, 25:15)

 

NIS Spartak je slavio u derbi meču 11. kola Viner štetiše Super lige protiv Jedinstva iz Užica. Očekivao se daleko uzbudljiviji duel, posebno posle prvog seta koji je pripao gošćama, ali su ipak Subotičanke preokrenule i osvojile čitav plen. Sa nova tri boda Spartak se vratio na drugu poziciju, ispred Vizure.

 

Teško je objasniti šta se sa ekipom Jedinstva desilo posle prvog seta. U tom periodu, koji je bio prilično izjednačen, gošće su na iskustvo Vesne Tomašević bile sigurnije u završnici, ali ispostavilo se da će to biti sve što su uradile u ovom meču.

 

Namestile su domaće blok, znatno popravile prijem i procente napada, a još jednom su pokazale da je servis njihovo najubojitije oružje. Lako se Spartak vratio u igru – 25:17, a potpuno dominantan je bio u trećem setu. U jednom trenutku na semaforu je pisalo i 21:4 za domaće, pa je već tada bilo jasno da će tri boda verovatno ostati u Subotici.

 

Da tako i bude zaslužne su baš sve igračice u redovima domaćih, koje su sjajno rasporedile poene. Najefikasnija je na kraju bila Adela Helić (17), ali je ona sjajnu podršku imala u Cvetićanin (16), Trnić (12), Medić (11), Matić (11), ali i Olgi Raonić (8), koja je ušla sa klupe i do kraja odigrala sjajno.

 

WienerligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR