Pres foto Srbija u Subotici

zložba "Pres foto Srbija", na kojoj će biti predstavljeni najbolji radovi s nacionalnog konkursa za medijsku fotografiju, biće otvorena večeras u Gradskom muzeju Subotice.
Na izložbi će biti predstavljene 153 fotografije, među kojima je i prvonagrađeni rad Sanje Knežević, fotografija "Par", rekao je agenciji Beta predsednik Asocijacije medijskih fotografa Srbije Zvezdan Mančić.
"Izložba značajno prevazilazi okvire današnjeg fotožurnalizma u Srbiji, podstičući progresivni autorski stav, otvarajući mogućnosti razvoja fotožurnalizma u skladu sa svetskim trendovima", ocenio je Mančić.
Prema njegovim rečima, posebno značajan segment izložbe predstavljaju veoma ozbiljne fotoreportaže, društvene teme kojima su se autori bavili po nekoliko meseci.
"Ponovo je mali čovek u žiži objektiva ozbiljnih fotografa, nasuprot otrcanim dnevnopolitičkim temama", rekao je Mančić.
Na nacionalni konkurs za najbolju fotografiju u medijima "Pres foto Srbija" ove godine je prispelo više od 1.400 radova.
Fotografije su se takmičile u kategorijama: "Blic vest", "Fotoilustracija", "Portret", "Portret reportaža", "Sport reportaža", "Umetnost", "Umetnost reportaža", "Vest", "Vest reportaža", "Život reportaža".
U ostalim kategorijama dodeljene su nagrade Aleksandru Stankoviću, Saši Čoliću, Nemanji Pančiću, Marku Risoviću, Matu Lutonu, Nemanji Jovanoviću, Nebojši Markoviću i Darku Stanimiroviću.
Žiri je radio u sastavu: profesor fotografije Branimir Karanović, član ULUPUDS-a Aleksandar Kelić, fotograf Dalibor Danilović, fotograf Agencije "Seven" Donald Veber i Zvezdan Mančić.
Izložba je do sada bila predstavljena građanima Beograda i Čačka, a gostovaće i u Gornjem Milanovcu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Atini.
Izložba u Subotici gostuje u sklopu 17. Festivala evropskog filma, koji se održava od 17. do 23. jula.

Izvor: BetaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: